Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mrkev v čočce

Aby vařená čočka tolik nenadýmala, přidám do ní před vařením jednu nakrájenou mrkev a po vaření ji vyhodím. Vážně to funguje!

notburga

19. 04. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Teda - to jsi za Popelku... vybírat nakrájenou mrkev z čočky.... :-) Leda by byla krájená jen na půlky ?

Ajaja 21. 04. 2010, 17:18

sigr
Já přidávám místo majoránky saturejku, také je proti nadýmání, ale z luštěni je čočka nejlépe stravitelná.

sigr 22. 04. 2010, 08:30

Thumb
Strukoviny deň vopred namočte. Vodu v ktorej boli namočené vylejte a varte v čistej. Látky ktoré spôsobujú nadúvajú sa totiž v nej vyluhujú...

a 10. 05. 2010, 20:30

Ajaja
No já louhuji, ale nadýmání trvá...

Ajaja 14. 05. 2010, 17:22

Facebook komentáře