Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nákup ryb

Pokud kupujeme již zabité sladkovodní ryby, vždy zkontrolujeme zda nemají světlé nebo našedlé žábry a zakalené oči. V takovém případě se nejdná o čerstvě zabité ryby.

heladon

05. 04. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Nejlepší je kupovat živé a dát si je zabít, tak vidím co kupuji, i jak je to čerstvé.

05. 04. 2010, 19:38

heladon
To je pravda, ale jsou chvíle, kdy je nutné koupit už zabitou rybu. %Cerstvá je čerstvá.

heladon 06. 04. 2010, 18:13

Ajaja
A také prý se může do rybky píchnout prstem a sledovat, jak rychle se dolík ztratí - čím rychleji, tím je ryba čerstvější.

Ajaja 07. 04. 2010, 19:56

heladon
Když se tyto dvě rady spojí při koupi zabitých ryb, jistě koupíte tu čerstvou

heladon 08. 04. 2010, 12:42

Ajaja
Člověk se dříve i zeptal (a mohl důvěřovat), dnes ne - např. jsem byla svědkem dotazu pána, zda pangasius, kterého hodlal koupit, je čerstvý. Dostalo se mu odpovědi, že ano. Hm - ale když on se zásadně dováží z Vietnamu a zmražený.... Ach jo.

Ajaja 08. 04. 2010, 19:33

heladon
Je pravda, že některý prodejce má různé odpovědi ohledně čerstvosti

heladon 09. 04. 2010, 14:13

Facebook komentáře