Nejoblíbenější vánoční cukroví? Prozradíme vám 4 druhy, bez kterých se Vánoce neobejdou!

Vánoce a cukroví patří neodmyslitelně k sobě. Vůně skořice a vanilkového cukru krásně provoní celou domácnost a rituál vykrajování, který můžete dělat i s celou svou rodinou, je jedním slovem kouzelný. 

Na internetu se pravidelně už od listopadu rojí nespočet druhů a receptů. Dokážete ale uhodnout, které cukroví patří mezi stálice, bez kterých by Vánoce ztratily svou atmosféru? Vybrali jsme pro vás ty, které by rozhodně neměly chybět ani u vašeho stolu.

VANILKOVÉ ROHLÍČKYNejoblíbenější vánoční cukroví? Prozradíme vám 4 druhy, bez kterých se Vánoce neobejdou!

Vanilkové rohlíčky jsou základním kamenem Vánoc. Jejich lahodná vanilková vůně a křehkost těsta, které má ořechový základ, se nádherné rozplývá na jazyku. Vanilkových rohlíčků se zpravidla peče vždy o třetinu více, protože se v průběhu obalování cukrem nevyhnete ztrátám (ať už chtěným nebo plánovaným).

LINECKÉ TĚSTO

Druhým nejčastěji pečeným cukrovím je rozhodně slepované linecké těsto. To se zpravidla plní zavařeninou, ale oblíbené jsou i variace s krémem. Krásou práce s lineckým těstem je jeho univerzálnost. Kromě lepeného cukroví jej můžete namáčet do čokolády a obalovat v kokose nebo jedlém zdobení. 

PERNÍK Nejoblíbenější vánoční cukroví? Prozradíme vám 4 druhy, bez kterých se Vánoce neobejdou!

Perníčky jsou po vanilkových rohlíčcích nejčastěji pečeným cukrovím. Jejich lahodná kořeněná vůně se rozlévá v celém domě a plní jej pohádkovou atmosférou. Na zdobení perníčků se používá nejčastěji tradiční poleva z bílků a cukru nebo citronový přeliv. 

VOSÍ HNÍZDA

Vosí hnízda neboli včelí úly patří mezi jednoduché nepečené cukroví, které s sebou přináší mnoho zábavy při upíjení vaječného likéru. Cukroví patří mezi opravdu jednoduché záležitosti, které zvládnou i vánoční začátečníci a jediné, co k jejich výrobě potřebujete je vhodná formička.

přidejte na:
Šéfredaktor

09. 12. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář