Linecké cukroví našich babiček
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky ušleháme s moučkovým a domácím vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání přidáváme pomalu nařezané změklé máslo. Nakonec zapracujeme mouku a pokračujeme ve zpracovávání rukama.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odležet. V tomto receptu od Chef gurmána sice radí jen jednu hodinu, ale já to nechala uležet do dalšího dne. Vyřezávané srdíčka a květinky jsem pekla na pečícím papíru při 150°C. Letos jsem nedělala hvězdy, protože se mi připalovaly vždy okraje, tak dejte pozor!
Tip k receptu
Celé linecké dělá marmeláda. Letos jsem použila opravdu pikantní :-) Ostružinovo-borůvkovou domácí směs. Za dva dny je cukroví již krásně vláčné. Stačí jej uchovat na chladném místě. Mělo by vám vydržet 4 týdny.
Tatiana16. 12. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 04. 04. 2017, 09:52

katka16031 25. 11. 2017, 20:58

palino 16. 12. 2018, 19:27
Roxana 16. 12. 2010, 15:28
Roxana 16. 12. 2010, 15:30
Tatiana 16. 12. 2010, 19:26