Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Linecké cukroví našich babiček

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1dní 0h 50min
Nutriční hodnoty
3740 kalorií 7.0g cukrů 212.0g tuků 41.0g bílkovin

Příprava

Žloutky ušleháme s moučkovým a domácím vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání přidáváme pomalu nařezané změklé máslo. Nakonec zapracujeme mouku a pokračujeme ve zpracovávání rukama. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odležet. V tomto receptu od Chef gurmána sice radí jen jednu hodinu, ale já to nechala uležet do dalšího dne. Vyřezávané srdíčka a květinky jsem pekla na pečícím papíru při 150°C. Letos jsem nedělala hvězdy, protože se mi připalovaly vždy okraje, tak dejte pozor!

Bulb Tip k receptu

Celé linecké dělá marmeláda. Letos jsem použila opravdu pikantní :-) Ostružinovo-borůvkovou domácí směs. Za dva dny je cukroví již krásně vláčné. Stačí jej uchovat na chladném místě. Mělo by vám vydržet 4 týdny.


Přidat na Pinterest
Tatiana

16. 12. 2010, Recept navštíven: 7777x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na linecke pečivo vyskúšaný, velmi dobre

04. 04. 2017, 09:52

Přidat komentář
Roxana
Máš to hezky naaranžované. Oceňuji, že jsi napsala "mělo by vydržet", a ne "vydrží", zdá se, že máš také nějaké prapodivné zkušenosti s tím co píší v kuchařkách....nebo mlsnou rodinu? Linecké už sice mám - dle Tebe, protože jak se matně pamatuji, krom té tresti to snad byl stejný recept. Kdepak je ten zatracený ztracený sešit... Jelikož jsem zapomněla letos udělat kakaové, zkusím toto a s kakaem. Tím nemohu nic pokazit. Někdy ho aní neslepuji, je postříkám čokoládou. Ještě - jestli jsi ochotná odpovědět - jaký dojem máš s té kuchařky? To víš, mám jich doma "jenom" 20, potřebuji další. Stejně je neotevřu jak je rok dlouhý, protože mám jednu polorozpadlou, starou jak já a ta stačí na všechno a člově+k nic nezkazí, je bezva. Ještě od maminky.

Roxana 16. 12. 2010, 15:28

Roxana
Apropó kde jsi sehnala "kvalitní" máslo? Chudáci babičky - tohle vidět...ještě máme doma na půdě odstředivku mléka....

Roxana 16. 12. 2010, 15:30

Tatiana
Z jaké kuchařky? Mám to z časopisu :-) Jo a jinak čarstvé máslo jsem nakoupila na vánočních trzích :-) Je výborné, ale normálně k sehnání u nás není, takže kupuji proste to, co je :-)

Tatiana 16. 12. 2010, 19:26

Facebook komentáře