Linecké cukroví našich babiček
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1dní 0h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
3740
kalorií
7.0g
cukrů
212.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Žloutky ušleháme s moučkovým a domácím vanilkovým cukrem do pěny. Během šlehání přidáváme pomalu nařezané změklé máslo. Nakonec zapracujeme mouku a pokračujeme ve zpracovávání rukama.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odležet. V tomto receptu od Chef gurmána sice radí jen jednu hodinu, ale já to nechala uležet do dalšího dne. Vyřezávané srdíčka a květinky jsem pekla na pečícím papíru při 150°C. Letos jsem nedělala hvězdy, protože se mi připalovaly vždy okraje, tak dejte pozor!
Tip k receptu
Celé linecké dělá marmeláda. Letos jsem použila opravdu pikantní :-) Ostružinovo-borůvkovou domácí směs. Za dva dny je cukroví již krásně vláčné. Stačí jej uchovat na chladném místě. Mělo by vám vydržet 4 týdny.
Tatiana16. 12. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.