Poctivá domácí zmrzlina

Léto se blíží, nechte se inspirovat recepty na neodolatelnou domácí zmrzlinu a osvěžte se. Je libo vanilková, čokoládová nebo třeba ovocná? Pochutnejte si na té své, můžete využít ovoce přímo z vaší zahrádky a jde to i bez zmrzlinovače, postačí klasický mrazák.

#tescoma-siroky

 

Neodolatelná čokoládová

Čokoláda, milují ji zejména ženy, ale i mezi muži si našla své místo. Jestli-že jste si doteď mysleli, že je čokoláda hřích, že se po ní tloustne a kazí zuby, není to tak úplně pravda. Je dokázáno, že kvalitní čokoláda má silné antistresové účinky a protože stres není prospěšný, má výjimečný vliv na náš organismus a tudíž i na naše zdraví. Kromě výše zmíněných účinků, je čokoláda výborný antioxidant a zbavuje tak naše tělo škodlivých volných radikálů. Díky flavonoidům chrání srdce před vysokým cholesterolem a mozkovou mrtvicí. Zmírňuje únavu a má povzbuzující energetické účinky.

Osvěžující ovocná

Lesní ovoce a horké letní dny patří k sobě. Osvěžující kyselkavá chuť vám může zpříjemnit odpolední procházku nebo třeba polední pauzu v práci. Jahody jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Dále působí antioxidačně, podporují metabolismus, vylučování a zabraňují vzniku močových a žlučových kamenů. 

Borůvky, mají také antioxidační účinky, podporují imunitu a zabraňují vzniku volných radikálů, jsou prospěšné pro naše oči, působí diureticky a pomáhají při průjmech. Obsahují mnoho užitečných přírodních látek jako je například draslík, hořčík, mangan, zinek, železo, chrom, bioflavonoidy, karotenoidy, reservatol, aj. 

Maliny a ostružiny mohou pomoct při nachlazení a podobně jako borůvky, se zažívacími potížemi. Z důležitých látek obsahují pektin, organické kyseliny, přírodní barviva, vitamíny, silice, kyselinu listovou a jablečnou, draslík, hořčík, železo, aj.

#damejidlo-siroky  
přidejte na:
Šéfredaktor

05. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář