Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čokoládová zmrzlina

Obtížnost Čas přípravy
2h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
1500 kalorií 1.0g cukrů 41.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Sejmeme z plamene, a jakmile směs začne tuhnout, přidáme ušlehanou smetanu ke šlehání. Směs za stálého míchání necháme vychladnout. Poté čokoládovou směs dáme na 2 hodiny do mrazničky.


Přidat na Pinterest
Milena

15. 06. 2009, Recept navštíven: 5008x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Skvělá klasika jen dávám vanilkový cukr a polotučné mléko.
Přidané ingredience: Vanilkový cukr, polotučné mléko

12. 03. 2013, 19:07

Přidat komentář
slunina
Jaké dáváte mléko? Myslím, že nejlepší by bylo plnotučné.

slunina 24. 11. 2009, 15:24

oriestok
Mozno ani nie je potrebne plnotucne mlieko, kedze je tam aj slahacka - ta to vynahradi. Pripadne jej dat o nieco viac na ukor menej tucneho mlieka. :-)

oriestok 02. 12. 2009, 13:46

Thumb
skúsim to aj keď receptom na internete velmi neverim 12 Ročná Anna...

anna 26. 06. 2012, 14:32

Facebook komentáře