Čokoládová zmrzlina
Obtížnost
Čas přípravy
2h 20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1500
kalorií
1.0g
cukrů
41.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Sejmeme z plamene, a jakmile směs začne tuhnout, přidáme ušlehanou smetanu ke šlehání. Směs za stálého míchání necháme vychladnout. Poté čokoládovou směs dáme na 2 hodiny do mrazničky.
Milena15. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Vanilkový cukr, polotučné mléko
maruskaji 12. 03. 2013, 20:07
© 2024, Railsformers s.r.o.