Čas kvapí a začínáme uvažovat jakým cukrovím letos pohostíme rodinu a přátelé.
#decodoma-nerez-nadobi-siroky
Bez cukroví si většina z nás neumí Vánoce ani představit. Existuje příliš mnoho druhů, než abychom mohli všechny ochutnat. Některé zůstávají chutnou klasikou a objevují se téměř v každé domácnosti. Pokud nemáte čas, můžete si cukroví objednat, avšak domácí cukroví je vždy o něco lepší. Dnes vám přinášíme recepty na klasické linecké, ale i sádlové cukroví.
Linecké kytičky s čokoládou
Neodolatelnou chuť jahod si můžeme připomenout i v zimě. Buď si v létě z jahod vyrobíme džem nebo si jej můžeme koupit v kterémkoli obchodě. Jahody obsahují kyselinu listovou, která je nepostradatelná pro správnou krvetvorbu, růst buněk a posílení imunity. Díky draslíku, který je obsažen v jahodách, se organismus lépe odvodní a tím se sníží i krevní tlak. Jahody také prospívají činnosti nervů a mozku, podporují libido a pomáhají zlepšovat činnost štítné žlázy.
Sádlové cukroví s džemem
Kakao je prášek, který se získává ze semen kakaovníku. Je to základní surovina pro výrobu čokolády. Neslazený prášek má hořkou chuť, takže se před konzumací musí nejprve upravit osladit. Nejoblíbenějším druhem je holandské kakao. Kvůli své jemné chuti a intenzivní vůni se v kuchyni používá nejčastěji. Obsahuje spoustu vitamínů a dalších stopových prvků. Pomáhá bojovat proti únavě, zmírňuje křeče v končetinách, posiluje imunitní systém a zlepšuje naši náladu a celkový výkon.
Linecké cukroví našich babiček
Vajíčka patří mezi základní suroviny, jež se přidávají do těst. Krásně je kypří a dodají jim lehkost. Vejce se používají i při spojování sekaniny, k zahuštění polévek nebo omáček a také je využijeme při nastavování různých zeleninových či bramborových pokrmů. Pokud vám zbyl nějaký žloutek, nemusíte jej vyhazovat. Nelze jej však uschovat, protože by se rychle zkazil. Proto jej můžete využít, ale jedině ihned. Dá se použít do polévek či omáček. Zlepšíte tím jejich chuť, vzhled i výživnost.
#chefparade-siroky