Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Netradiční vepřová pečeně

Nevěřili by jste, jak získá na chuti vepřová pečeně, když k ní přidáte skořici.

Ajaja

06. 11. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
hOJSADLO
Ale věřili:-) Třeba ten jazyk v sobotu jak ti chutnal, tak tam byla skořice taky(a taky glutamán,ale to jsem si uvědomil až nyní) V 16-17 stol. hodně používali dovozové koření, aby ukázali, že na to maj. Dělal jsem kachnu která byla kořeněná i skořicí,muškátovým oříškem,kmínem a badiánem a byla to mňamka. Skořici přidávali i do hrachové kaše nebo šouletu

hOJSADLO 09. 11. 2011, 19:07

Ajaja
No tak vidíš ! A ten jazyk se TI fakt moc a moc povedl !

Ajaja 27. 11. 2011, 14:26

Facebook komentáře