Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nože

55677_smallMívala jsem v kuchyni spoustu "nožů", takových těch levných nedomrlotin a neuměla se jich vzdát. Potom jsem dostala opravdu kvalitní nůž, sice trochu větší na můj vkus, ale nakonec jsem si nejen zvykla, já i nakonec ty své příšerky dala pryč a mám jen pár, zato kvalitních nožů. No a když dobré nože, tak se také o ně musí starat. Jsou v stojanu a neválí se nikde po šuplíku, po použití je hned umyji a osuším, občas i obtáhnu ocílkou.

Fotogalerie

26. 12. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Také jsem skončila u tohoto systému - je to pěkně při ruce... Akorát ty staré mám pořád schované...

Ajaja 26. 12. 2010, 15:17

Thumb
Já je vzala do práce a nechala schované jen dva nejoblíbenější. Ty nové jsou pěkně ostré a dobře se s nimi dělá.

26. 12. 2010, 19:58

Roxana
Mám nožů, že nevím kam s nimi a ještě jsem jednou jedinkrát vyhrála na NaDoma a víte co? Nože...ale jsou kvalitní. Pořezala jsaem se v životě jen jednou a to zubatým nožem, které se dávaly jako dárky, už nevím k čemu kolem r.1990. No 4 stehy.... Jinak stojánek jeden mám s tou výhrou, ten mám tady na lince u sporáku a druhý mi vyrobil ještě kdysi dávno bratr, ten jsem nechala dceři v Praze. Nože zbožňuji, jsem ulítlá, pokud ošem na mne s ním někdo nejde..... Takže nějakým velkým vystřelovacím nožem si občas udělám radost, ale musí být jednostranné ostří, ne zubatý, ne vystřelovací dopředu. Prostě samostatně se otvírající větší zavírací nůž. A měla jsem jeden nůž oblíbený, pravý řeznický, ještě stará škola a zmizel beze stopy, patrně musel spadnout někam do odpadkového koše, jednou jsem takto vyhodila škrabku na brambory - ke všemu značkovou. A ten jeden jediný nůž by mi stačil úplně sám a na všechno, ještě pořád mám vztek.

Roxana 28. 01. 2011, 16:56

Ajaja
A to já zase na ty "zubaté", tedy na pilku, nedám dopustit.

Ajaja 08. 02. 2011, 20:53

Roxana
Ajajo, asi tak. Zubaté nože jsou mnohdy k nezaplacení, já je mám ráda taky, třeba na mírně zmrazené maso, zelenina apod., ale kvalitní a ne ksindl, co dávali jako "dárky " v jistých letech... A za druhé - jednostranné ostří, ne oboustranné, to nesnesu ani u kvalitních. Odpor! Asi vím proč...trhá při úrazu tkáň. To sem ale fakt nepatří. Právě tenhle kus "plechu" oboustranný byl, ohýbal se na všechny strany, ale jak jsem měla mastné ruce, sjela mi ruka a pěkně jsem přes to ostří přejela, brrr! To panečku řezal, to mu šlo... Jinak jsem teď s oblibou začala používat elektrický, který tu léta ležel až jsem na něj zapomněla, ten je dobrý.... Trochu rozmrazím maso a nádherně se nakrájí úhledné plátky, tenké jak chci a bez námahy i rizika, člověk musí dávat tedy pozor u všecho, jen vezmeš nůž či něco podobného do ruky. Já si sešívačkou na papír zacvakla drátek do ruky a to fest, nedoporučuji, vidíš, kde všude číhá nebezpečí:-))))

Roxana 09. 02. 2011, 08:11

Ajaja
Já je používám hlavně na krájení měkkého chleba, ale i na porcování masa a nemusí být ani zmrzlé... A na krájení tenkých plátků zeleninky (rajče... apod.) nebo když chci cibuli hodně nadrobno...

Ajaja 09. 02. 2011, 17:20

Facebook komentáře