Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ochucení čaje

Možná, že sdělím něco, co hodně hospodyň dělá, ale mnoho našich přátel o naší praktice nevěděla. V současné době, kdy se slevní citrony, tak vymačkám ze 4 až 6 citronů šťávu do zavařovací sklenice 0,7 l a doplnít krystalových cukrem, čímž mě vznikne citronový cukr, kterým pak dodělávám uvařený čaj. Toto skladuji v lednici.

heladon

07. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Robin Bortlík
Včem je tohle lepší než dávat přímo citrón s cukrem do čaje? Nebo je to jen takové... ozvláštnění, třeba, když příjde navštěva :)

Robin Bortlík 08. 06. 2010, 08:24

mozek
Je to velmi jednoduchý způsob, který mám stále po ruce. Pokud toto dělám samostatným citronem, musím jej do každého čaje rozkrojit a pokud nevařím denně čaj, stále mě nějaká půlka zůstává. Nemusíme vždy mít doma po ruce citron. Mám se tento zpsob osvědčil a praktikujeme to již hodně let. Toto děláme vždy, když jsou citrony na trhu nejlevnější.

mozek 08. 06. 2010, 14:27

Facebook komentáře