Parádní palačinky

Dnes si připravíme báječné palačinky na slaný i sladký způsob. Palačinky si můžete připravit 100x jinak a pořád budou vynikající. Přitom na ně většinou potřebujete jen pár ingrediencí. Jejich příprava je snadná, rychlá a ručíme vám za to, že se pak po nich jen zapráší. A jak je máte rádi vy?

#butlers-siroky 

Palačinky z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou oblíbeným hitem, co se týče zdravého stravování, i když na první pohled vypadají tak obyčejně, najdete v nich spoustu vitamínů, vlákniny a stopových prvků. Navíc jsou bohaté na železo. Obsahují téměř stejné množství železa, jako se nachází v mase.


Zachutnají vám ve slaných i sladkých receptech a jsou natolik všestranné, že je můžete čímkoli dochutit - mlékem, medem, hodí se k nim i vajíčko nebo si je můžete přidat do polévky. Můžete si z nich připravit i ovesné placky, palačinky, karbanátky nebo sušenky.


Olejové palačinky s jablky


Říká se, že pro upevnění vašeho zdraví je nutné sníst alespoň 1 jablíčko denně. Nejčastěji je konzumujeme v čerstvém stavu, ale můžeme je i dále zpracovávat. Vyrábíme z nich kompoty,přesnídávky, šťávy, zmrzliny a přidáváme je i do kolářů, salátů a podobně.


Kakaovo-nutelové palačinky

Kakao je prášek, který se vyrábí ze semen kakaovníku. Jedná se vlastně o základní surovinu pro výrobu čokolády. Kakaové boby se lisují, přičemž dochází k oddělení kakaového prášku od kakaového másla. Neslazené kakao je velice hořké, takže v kuchyni využíváme spíše upravené varianty - třeba holandské kakao.




Tvarohové palačinky


Ačkoliv mají někteří z nás vžitou představu, že tvaroh není zdravý a ani dietní. Tudíž není také vhodný pro ty, co drží dietu. Není to ale pravda. Tvaroh je lehký, má skvělou osvěžující chuť a hodí se i pro sportovce či ostatní, kteří si chtějí udržet svou vysněnou váhu. Navíc je lehce stravitelný a také ovlivňuje růst a podporuje ochranu jaterních buněk.


Zapečené palačinky se sýrem

Rajčata poznáme podle typicky červeného zbarvení, ale v obchodech narazíme i na žluté, oranžové, zelené nebo dokonce černé (tzv. kumato). Liší se tvarem, velikostí i svou chutí. Skladovat byste je měli na suchém a chladném místě, ale spotřebujte je do několika dní, aby už pak rajčata nebyla přezrálá.


Věděli jste, že rajčata působí i jako prevence proti vzniku rakoviny? Kromě toho jsou bohatá na vitamín A, B a C a obsahují i zinek, hořčík, kyselinu listovou a dostatečné množství vlákniny.


Ovesné palačinky se špenátem

Špenát má nádhernou zelenou barvu a můžeme si jej v kuchyni připravit na mnoho způsobů. V obchodech ho seženete i zmražený, ale nejlepší chuť mají přeci jen čerstvé špenátové listy.


Kromě vitamínu A, C a E, díky němuž působí jako přírodní antioxidant, špenát obsahuje i vitamín K, který je pro nás velmi důležitý, Ovlivňuje totiž srážlivost krve. Navíc špenát pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a také pomáhá při spáleninách, zánětech sliznic a také při žaludečních vředech.


#damejidlo-siroky 
přidejte na:

07. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář