Pórek v kuchyni

Pórek má výraznou, pikantní chuť a je zeleno-bílé barvy, přičemž v zelené části najdeme mnohem více vitamínů než v té bílé. Při nákupu vybírejte kusy bez zvadlých listů a ty, které nevykazují známky hniloby. Před použitím jej vždy důkladně opláchněte, abyste se zbavili veškerých nečistot, které mohou být mezi jednotlivými vrstvami.

#tchibo-dlouhy-forma 


7x ANO pro zařazení pórku do vašeho jídelníčku

  • Bojuje proti bakteriím a plísním.
  • Také skvěle pročistí žaludek a zlepšuje průchodnost střev.
  • Pomáhá regulovat tělesnou váhu.
  • Doporučuje se především lidem, kteří trpí častými záněty močového měchýře.
  • Poradí si i s křečovými žílami, protože obsahuje látky, které působí proti nadměrnému zahušťování krve.
  • Pórek se řadí mezi diuretika, takže pomáhá i lidem, kteří trpí dnou či revmatismem.
  • Ve spojení s česnekem působí jako prevence proti vzniku rakoviny tlustého střeva.

Pórková pomazánka s nivou


Niva je tučný, plísňový sýr, který má na povrchu ušlechtilou plíseň zelené až namodralé barvy. Má výraznou, pikantní chuť a v kuchyni přebije ostatní suroviny, takže to s ním nijak nepřehánějte pokud chcete zachovat chuť hlavně pórku. K pomazánce si můžete upéct poctivý domácí chléb. 





Krémová pórková polévka s medvědím pestem


Bobkový list přidáváme do polévek, omáček, paštik, ale využijeme jej i při nakládání mas, hub či zeleniny. Skvěle doplní chuť zvěřiny a v případě, že jej přidáte do marinády či k pečenému masu, získá pokrm nakyslou chuť. Doma byste jej neměli skladovat déle než 1 rok.


Špagety s masovo-pórkovou směsí


Česnek má i v naší kuchyni své čestné místo. Vždyť si bez něj neumíme představit bramborák, bramboračku, topinky nebo česnekovou polévku či pomazánku. Přidáváme jej i do těstovin, na pizzu, do salátů, k masu a rybám, do dresinků, dipů nebo i do omáček a při přípravě pečiva.









#chefparade-siroky 
přidejte na:

30. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář