Špagety s masovo-pórkovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Špagety dáme vařit do dostatečně velkého množství osolené vody, do které přidáme pár kapek oleje.
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a restujeme. Po chvíli maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a ihned do pánve vlijeme konzervovaná rajčata i se šťávou, promícháme, přilijeme víno a je-li třeba, ještě trochu zředíme vodou. Potom k masu přidáme nasekaný česnek, osolíme, opepříme, z pórku odřízneme zelenou vrchní část, tu si odložíme, zbytek pórku nakrájíme na půlkolečka a také vhodíme do pánve. Omáčku mírným varem povaříme asi 15 minut, na konci vaření přidáme bazalku a dochutíme.
Uvařeneé scezené špagety dáme na talíř, přelijeme omáčkou, posypeme strouhanou goudou a navrch nasypeme nadrobno nakrájenou zelenou část pórku, kterou jsme si dali stranou.
06. 01. 2010