Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

"Pracovní" vývar

Znáte to - spousta receptů počítá s podlitím. Víte, že místo vody je lepší vývar. Často se ale vývar nahrazuje masoxem. Zkuste raději skutečný vývar, resp. ten, kterému já říkám "pracovní", neboť klasický vývar použiji raději na polévku. Takže co to znamená ? Inu to po nějaký čas sbírám odřezky z hovězího masa (skladuji na mrazáku), pak přidám nějakou tu hovězí kost a připravím si vývar. Ten pak, protože jej zpravidla nespotřebuji celý, rozdělím do skleniček a ty uložím na mrazák. Na nějakou dobu mám vývar do "čehokoli" hotový. Je to lepší, než masox. Ten jen v nouzi nejvyšší.

Ajaja

26. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Dělám to též, jen nemrazím ve skleničkách, ale v umělohmotných pikslách od salátů nebo pomazánek. Nemusím mít strach, že se rozbijí.

26. 06. 2010, 09:00

Thumb
Též se jako velmi koncentrovaný nechá nalít do tvořítek na led.

Jakub 01. 07. 2010, 11:30

Ajaja
Podobně si uschovávám i třeba vypečenou šťávu od masa (pak se hodí třeba do rizota...) a používám na to miniskleničky od marmelád, co do nich vejdou tak 3-4 lžíce.

Ajaja 03. 07. 2010, 05:47

Roxana
Dělám to i s bylinkama, do tvořítek na led. Když byly děti malé, tak v rámci ranního spěchu jsem jim uvařila čaj a když byl hotový, hodila do hrnku pár kostek ledu, manžel zkraje trochu zíral, ale co, účel to splnilo, čaj byl "pitelný", pak jsem si do té vody u vymačkala citronovou šťávu v rámci vylepšení a ušetření času. Dcera to odkoukala a začala to dělat v práci, kolegyně byly trochu vedle a najednou to dělají všechny :-)))) Blbé je, že jsem měla 2 nádobky s víčky, víčka jsem potratila a maji jen normální, prý ty už přestali vyrábět, to mám vzek, tam jsem nechytala žádné pachy, jestli to stálo trochu nakřivo, nic se nedělo... No koukám všude, ale neseženu a zátka od ničeho tam nepasuje.

Roxana 16. 01. 2011, 22:11

Facebook komentáře