Škola vaření s novým partnerem Chefparade

Jste gurmáni a hledáte jak originálně rozšířit své kuchařské umění nebo hledáte neobvyklý dárek?

Pak je pro Vás Chefparade, škola vaření pro začátečníky i pokročilé, ta pravá.

 

60360_mediumNavštívili jsme jeden z mnoha kurzů vaření, které zde nabízejí. Kuchařské kurzy vaření jsou rozmanité. Vybrat si můžete z opravdu široké nabídky, od středomořské kuchyně, pře Asii a Ameriku až po kurz přípravy steaků, sushi nebo pralinek.

Jelikož při přípravě masa obvykle zacákám kuchyň až po strop a stejně mi z masa zůstane vysušená podešev, rozhodla jsem se proto (s částečně se vzpouzejícím se manželem, ale konec konců šlo o kus masa, tak do toho nakonec šel) účastnit se kurzu Steaky z argentinské svíčkové.

V domáckém studiu na Žižkově se nás sešlo asi 11. Pan kuchař nás přivítal, rozdal hezky barevné zástěry a poučil, jak se nejlépe nepořezat. Po umytí rukou jsme se postavili do skupinek kolem několika nerezových stolků, vybavených již prkénky a surovinami a po krátké přednášce o mase i jeho porcování jsme byli hozeni do vody. Maso jsme nejprve omyli, otřeli a rozdělili na části. Následně jsme pod taktovkou, spíše vařečkou, připravovali několika-chodové menu, které jsme průběžně i konzumovali. Jídla byl opravdu dostatek, na mě až dost, ale měli jste vidět výrazy blaženosti u mužské části osazenstva. A pivko k tomu. Spíš několik..

Bonusem pro mě na kurzu bylo též i vědomí, že to nebudu já, kdo bude lítat s hadrem a uklízet po vaření a drhnout nádobí. Ale hlavně slibuji, že od teď již budu rodině předkládat jen chutné a šťavnaté steaky místo suchého kusu něčeho nedefinovatelného. A jelikož jsme dostali i recepty, nejprve vytištěné na kurzu a následně i e-mailem druhý den, mohu se s vámi podělit o několik postřehů i nějaký ten recept.

 

- Důležité je vědět, že nejlepší kus hovězího je svíčková, kdy nejkvalitnější část je střed, pak následuje špička - taglitata s palcem.

- Propečenost masa poznáme, když spojíte ukazováček a palec, a ukazováčkem druhé ruky promáčknete bříško na dlani, je to rare - krvavé, prostředníček a palec je medium – středně propečené a prsteníček a palec znamená well done, tuto úpravu ovšem kuchaři neradi vidí.

 

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Hovězí ragu ala stroganow

Grilovaná zelenina

 

Závěrem, byl to zážitek! Školu vaření Chefparade mohu jedině doporučit.

A prý zde pořádají i dětské kurzy vaření a dětské narozeninové oslavy, soukromé párty i firemní akce, takže já jsem zde určitě naposledy nebyla. Pravděpodobně příště popadnu ty menší členy rodiny, kteří se určitě bránit nebudou. I když tatínek se příště už bránit určitě také nebude.

přidejte na:
Chefparade

02. 04. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář