Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Škola vaření s novým partnerem Chefparade

Jste gurmáni a hledáte jak originálně rozšířit své kuchařské umění nebo hledáte neobvyklý dárek?

Pak je pro Vás Chefparade, škola vaření pro začátečníky i pokročilé, ta pravá.

60360_mediumNavštívili jsme jeden z mnoha kurzů vaření, které zde nabízejí. Kuchařské kurzy vaření jsou rozmanité. Vybrat si můžete z opravdu široké nabídky, od středomořské kuchyně, pře Asii a Ameriku až po kurz přípravy steaků, sushi nebo pralinek.

Jelikož při přípravě masa obvykle zacákám kuchyň až po strop a stejně mi z masa zůstane vysušená podešev, rozhodla jsem se proto (s částečně se vzpouzejícím se manželem, ale konec konců šlo o kus masa, tak do toho nakonec šel) účastnit se kurzu Steaky z argentinské svíčkové.

V domáckém studiu na Žižkově se nás sešlo asi 11. Pan kuchař nás přivítal, rozdal hezky barevné zástěry a poučil, jak se nejlépe nepořezat. Po umytí rukou jsme se postavili do skupinek kolem několika nerezových stolků, vybavených již prkénky a surovinami a po krátké přednášce o mase i jeho porcování jsme byli hozeni do vody. Maso jsme nejprve omyli, otřeli a rozdělili na části. Následně jsme pod taktovkou, spíše vařečkou, připravovali několika-chodové menu, které jsme průběžně i konzumovali. Jídla byl opravdu dostatek, na mě až dost, ale měli jste vidět výrazy blaženosti u mužské části osazenstva. A pivko k tomu. Spíš několik..

Bonusem pro mě na kurzu bylo též i vědomí, že to nebudu já, kdo bude lítat s hadrem a uklízet po vaření a drhnout nádobí. Ale hlavně slibuji, že od teď již budu rodině předkládat jen chutné a šťavnaté steaky místo suchého kusu něčeho nedefinovatelného. A jelikož jsme dostali i recepty, nejprve vytištěné na kurzu a následně i e-mailem druhý den, mohu se s vámi podělit o několik postřehů i nějaký ten recept.

- Důležité je vědět, že nejlepší kus hovězího je svíčková, kdy nejkvalitnější část je střed, pak následuje špička - taglitata s palcem.

- Propečenost masa poznáme, když spojíte ukazováček a palec, a ukazováčkem druhé ruky promáčknete bříško na dlani, je to rare - krvavé, prostředníček a palec je medium – středně propečené a prsteníček a palec znamená well done, tuto úpravu ovšem kuchaři neradi vidí.

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Hovězí ragu ala stroganow

Grilovaná zelenina

Závěrem, byl to zážitek! Školu vaření Chefparade mohu jedině doporučit.

A prý zde pořádají i dětské kurzy vaření a dětské narozeninové oslavy, soukromé párty i firemní akce, takže já jsem zde určitě naposledy nebyla. Pravděpodobně příště popadnu ty menší členy rodiny, kteří se určitě bránit nebudou. I když tatínek se příště už bránit určitě také nebude.

Fotogalerie

Chefparade

02. 04. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře