Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutý koláč ze skořicových šneků

Ingredience:
  • 300 g hladké mouky
  • 20 g sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 150 ml mléka
  • 2 žloutky

Ingredience na náplň:
  • 1 lžíce cukru
  • 100 g másla
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 lžíce skořice
  • 1 vejce na potření
Do mísy vsypeme mouku a přidáme sušené droždí, sůl, rozpuštěné máslo, teplé mléko, žloutky a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Mezitím si připravíme náplň. Do misky vlijeme žloutek, přidáme cukr, mleté lískové ořechy, skořici a promícháme. Pomoučníme si pracovní plochu a rozválíme si těsto a přidáme náplň, rozetřeme a zabalíme do rolády. Roládu nakrájíme na silnější kousky a šneky vyskládáme do moukou vysypané keramické formy. Poté potřeme vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova. 
Barbora Šumná

13. 12. 2013


Přidat komentář
planeta
nádhera, něco jako naše české buchty, ráda vyzkouším, dala by se ta náplň obměnit? třeba za marmeládu?

planeta 16. 04. 2014, 06:27

Barbora Šumná
ještě jsem sice nezkoušela, ale myslím, že s marmeládou to bude také v pohodě.

Barbora Šumná 16. 04. 2014, 06:28

Facebook komentáře