Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutý koláč ze skořicových šneků

Ingredience:
  • 300 g hladké mouky
  • 20 g sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 150 ml mléka
  • 2 žloutky

Ingredience na náplň:
  • 1 lžíce cukru
  • 100 g másla
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 lžíce skořice
  • 1 vejce na potření
Do mísy vsypeme mouku a přidáme sušené droždí, sůl, rozpuštěné máslo, teplé mléko, žloutky a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Mezitím si připravíme náplň. Do misky vlijeme žloutek, přidáme cukr, mleté lískové ořechy, skořici a promícháme. Pomoučníme si pracovní plochu a rozválíme si těsto a přidáme náplň, rozetřeme a zabalíme do rolády. Roládu nakrájíme na silnější kousky a šneky vyskládáme do moukou vysypané keramické formy. Poté potřeme vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova. 
Barbora Šumná

13. 12. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
planeta
nádhera, něco jako naše české buchty, ráda vyzkouším, dala by se ta náplň obměnit? třeba za marmeládu?

planeta 16. 04. 2014, 06:27

Barbora Šumná
ještě jsem sice nezkoušela, ale myslím, že s marmeládou to bude také v pohodě.

Barbora Šumná 16. 04. 2014, 06:28

Facebook komentáře