Bábovkou nikoho neurazíte. Navíc chutná báječně a můžete ji připravit na sto různých způsobů. Vyzkoušeli jste už třeba levandulovou nebo cuketovou? Jsou prostě vynikající.
#chefparade-siroky
Levandulová bábovka
Levandule má neobyčejnou, opojnou a uklidňující vůni. Nálev připravený z levandulových květů pomáhá na nervy, snižuje krevní tlak, tlumí menstruační bolesti, zlepšuje činnost slinivky břišní a prospívá našemu zažívání. Květy se používají ke zmírnění bolesti hlavy, při nespavosti, závratích či nervozitě.
Cuketová bábovka
Cukety skvěle pročistí zažívací trakt, mají lehce projímavé účinky a jsou vhodnou surovinou pro detoxikaci organismu. Díky vitamínu A pomáhají udržet zdravou střevní mikroflóru, posilují odolnost proti infekcím, zánětům či mikroorganismům. Cuketu přidáváme do polévek, do bramboráků, můžeme ji také grilovat a podávat jako přílohu k masu. Můžete z ní ale vytvořit i sladký či slaný dezert - jako třeba lahodnou bábovku.
Mrkvová bábovka
Mrkev je mnohotvárnou ingrediencí a používá se nejen jako předkrm či hlavní chod, ale přidává se i do nejrůznějších dezertů. Můžeme ji konzumovat syrovou, dušenou, vařenou, smaženou, zapečenou či grilovanou. Její chuť skvěle doplní římský kmín, koriandr, zázvor, kopr, šafrán, česnek, citrusy a podobně.
Kokosová bábovka
Kokos v kuchyni nejčastěji využíváme ve formě kokosové moučky, jenž je drobnější než klasický strouhaný kokos, který ale také často používáme. Kokos používáme při přípravě dortů, zákusků, také se přidává do salátů, omáček či koktejlů. Dnes si však z kokosu připravíme křehkou bábovku s nádherně omamnou vůní.