Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Špikování

Špikování - používáme ho zvláště tam, kde chceme buď zajistit větší šťavnotost masa, nebo jeho lepší chuť. Špikujeme nejčastěji špekem, slaninkou - třeba zauzenou. Znamená to, že ostrým špičatým nožem si do masa uděláme zářezy, do nichž vsunujeme slaninku nakrájenou na klínky. Protože slaninka je vlastně sám tuk, tak pozor na její teplotu. Bude-li mít pokojovou teplotu, bude měkká a bude se nám hůře špikovat. Proto doporučuji pracovat jen s vychlazenou, popřípadě mírně zamrazenou slaninkou. A doporučuji začátečníkům koupit si špikovací jehlu, s tou to jde snadněji.

Ajaja

27. 03. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A co takhle napsat! Špikuje se po vlákně nebo přes vlákno? F.

Florian. 27. 03. 2010, 21:57

Ajaja
Tak jo - zásadně po vlákně, neb pak když krájíme plátky, musíme maso překrojit přes vlákno, takže i špečíček, aby to krásněji vypadalo...

Ajaja 29. 03. 2010, 19:06

PrinceznaII
- samozřejmě nešpikuje se jen slaninou.Jak již bylo psáno ,špikuje se i pro zlepšení chuti,tudíž lze špikovat i česnekem krájeným na nudličky

PrinceznaII 04. 04. 2010, 17:23

Facebook komentáře