Špikování

Špikování - používáme ho zvláště tam, kde chceme buď zajistit větší šťavnotost masa, nebo jeho lepší chuť. Špikujeme nejčastěji špekem, slaninkou - třeba zauzenou. Znamená to, že ostrým špičatým nožem si do masa uděláme zářezy, do nichž vsunujeme slaninku nakrájenou na klínky. Protože slaninka je vlastně sám tuk, tak pozor na její teplotu. Bude-li mít pokojovou teplotu, bude měkká a bude se nám hůře špikovat. Proto doporučuji pracovat jen s vychlazenou, popřípadě mírně zamrazenou slaninkou. A doporučuji začátečníkům koupit si špikovací jehlu, s tou to jde snadněji.

přidejte na:
Ajaja

27. 03. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybí obrázek
A co takhle napsat! Špikuje se po vlákně nebo přes vlákno? F.

Florian. 27. 03. 2010, 21:57

Ajaja
Tak jo - zásadně po vlákně, neb pak když krájíme plátky, musíme maso překrojit přes vlákno, takže i špečíček, aby to krásněji vypadalo...

Ajaja 29. 03. 2010, 19:06

Chybí obrázek
- samozřejmě nešpikuje se jen slaninou.Jak již bylo psáno ,špikuje se i pro zlepšení chuti,tudíž lze špikovat i česnekem krájeným na nudličky

PrinceznaII 04. 04. 2010, 17:23

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.