Špikování - používáme ho zvláště tam, kde chceme buď zajistit větší šťavnotost masa, nebo jeho lepší chuť. Špikujeme nejčastěji špekem, slaninkou - třeba zauzenou. Znamená to, že ostrým špičatým nožem si do masa uděláme zářezy, do nichž vsunujeme slaninku nakrájenou na klínky. Protože slaninka je vlastně sám tuk, tak pozor na její teplotu. Bude-li mít pokojovou teplotu, bude měkká a bude se nám hůře špikovat. Proto doporučuji pracovat jen s vychlazenou, popřípadě mírně zamrazenou slaninkou. A doporučuji začátečníkům koupit si špikovací jehlu, s tou to jde snadněji.
© 2024, Railsformers s.r.o.
Florian. 27. 03. 2010, 22:57
Ajaja 29. 03. 2010, 21:06
PrinceznaII 04. 04. 2010, 19:23