Ančovičkový salát s kapary
Bageta s rajčatovo-sardelovou pastou
Olivová tapenáda (2 - 4 porce)
Vynikající pomazánka "tapenáda" skvěle dochutí pečené maso, zeleninový salát nebo slaný koláč. V ledničce vám vydrží i několik dní. Servírujte ji ideálně na toustech či na opečené bagetě.
Černé olivy - 200 g
Ančovičky v oleji - 4 filety
Česnek - 2 stroužky
Kapary - 1 hrst
Citronová šťáva
Olivový olej
Pepř - čerstvě namletý
Všechny suroviny jednoduše rozmixujte nebo rozmačkejte v hmoždíři. Měla by vám vzniknout hutná pasta, do které pak přidáte trochu citronové šťávy a olivový olej. Servírujte ji ideálně na toustech nebo na opečené bagetě. Nakonec je můžete dozdobit kousky oliv či ančoviček.