V kuchyni nemusíte připravovat lahodné pokrmy jen z čerstvých rajčat. Ani nevíte o jakou pochoutku se připravíte, když nezkusíte, jak sušená rajčata skvěle dochutí rýži, těstoviny nebo je můžete přidat do vynikajícího domácího chlebíčku. Rozdíl od těch čerstvých je jejich chuť, která je intenzivnější a plnější.
Pesto ze sušených rajčat
Bazalka se přidává až do hotových pokrmů. Nejlepší chutí a výraznou vůní vás okouzlí čerstvá bazalka. Můžete ji ale i zmrazit či usušit. Jestli si ji chcete usušit, doporučujeme vám, abyste sklízeli nať na začátku kvetení a sušit byste ji měli při teplotě do 35 °C.
Chlebíček se sušenými rajčaty
Parmazán je králem všech italských sýrů. Některým sice moc nevoní, ale jeho výrazná slaná chuť postupně získává na oblibě. Nejlépe vynikne, když si nastrouháte jemné hoblinky třeba do salátu, na pizzu, do těstovin či rizota, ale můžete ho i rozdrtit při přípravě pesta či jemné krémové polévky. Má tak jedinečnou chuť, že ho nenahradí žádný jiný typ sýra.
Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky
Pokud si chcete vychutnat opravdu ta nejlepší sušená rajčata, pak byste si měli koupit ty, které byly vyrobeny ve slunné Itálii. Mají tam přímo ideální podmínky pro sušení rajčat. Rajčata se suší v teple, na ostrém slunci a díky slanému mořskému vzduchu získají speciální aroma. Při sušení rajčat záleží i na čistotě a prostředí, které by mělo být bezprašné.