Chlebíček se sušenými rajčaty
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1616
kalorií
15.0g
cukrů
45.0g
tuků
67.0g
bílkovin
Příprava
Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí
a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka. Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu parmazánu. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmazánu. Pečte 50–60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda není chlebíček hotový.
Tip k receptu
Máte-li rádi provensálské koření, můžete jím chlebíček posypat i na povrchu – bude mít ještě výraznější chuť.
Šéfredaktor27. 06. 2013
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.