Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tip na lepší kaši

Správné brambory na kaši jsou varného typu C. Jsou správně moučné. Oloupané a nakrájené brambory několikrát propláchneme studenou vodou, aby se zbavily škrobu a kaše tak nelelpila. Po uvaření nechejme brambory chvíli odstát, hned je nešťouchejme, narušila by se jejich struktura a kaše nemá pak tu správnou chuť. Mléko nesmí být studené. Vždy teplé. Máslo používejme jen kvalitní. Žádné levné náhražky, natož margarín.

10. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Robin Bortlík
Necháš máslo rouzpouštět přímo v mléce?

Robin Bortlík 10. 06. 2010, 13:03

Thumb
Zatím jsem jej pokládala na brambory, zakryla a nechala odstát. Toto řešení mne nenapadlo.

12. 06. 2010, 09:14

Ajaja
Já přidávám máslo rovnou do brambor a spolu s nimi je rozšťouchám...

Ajaja 13. 06. 2010, 07:07

Jozef
Ja do kaše pridávam na jemno nakrájanú pažítku. Skuste.

Jozef 25. 06. 2010, 12:19

Ajaja
Od věci nejsou ani sekané bylinky...

Ajaja 26. 06. 2010, 06:04

Facebook komentáře