Tipy na jarní detoxikaci organismu – 2. díl

V předchozím článku jsme se bavili o základních věcech, které je vhodné při detoxikaci organismu dodržovat. Dnes vám nabídneme zbylé tipy, které cestu za nastartovaným imunitním systémem dovrší k dokonalosti.

TIP ČÍSLO PĚT: SPIRULINATipy na jarní detoxikaci organismu – 2. díl

Spirulina je spolu s chlorelou základní detoxikační látka. Dnes ji můžete najít v lékárnách již předem namíchanou a konzumovat se dá v rámci nápoje (když ji smícháte s vodou nebo džusem) nebo ji můžete zvlášť přidávat do svých pokrmů.

TIP ČÍSLO ŠEST: NIC SE NEMÁ PŘEHÁNĚT

Nejste-li na detox zvyklí, určitě byste jej neměli držet dlouho. Úplně postačí deset dnů, maximálně dva týdny. Zkušeným lidem, kteří detoxikaci provádějí dvakrát ročně neuškodí setrvat v alternativním režimu klidně i tři týdny až jeden měsíc.

Doba očisty je úměrná náročnosti procesu. U silnějších detoxů stačí například týden. Vždy sledujte své tělo a pokud začnete na sobě pociťovat negativní vlivy (agrese, apatie, frustrace, zácpa, bolest hlavy), měly byste proces očisty ukončit nebo zmírnit jeho průběh.

TIP ČÍSLO SEDM: BEZ KOFEINUTipy na jarní detoxikaci organismu – 2. díl

Pokud nejste schopni bez kávy fungovat, můžete ji nahradit mladým ječmenem, zeleným nebo černým čajem. 

TIP ČÍSLO OSM: BEZ ALKOHOLU A CUKRU

Rozhodně z vás nikdo nechce dělat abstinenty na celý život, ale alkohol je poměrně dost kalorický a navíc obsahuje vysoké množství cukru. Ten tvoří základ kvasinky a plísně, které zanášejí organismus a kterých se při detoxu chcete primárně zbavit.

TIP ČÍSLO DEVĚT: PŘERUŠOVANÝ PŮST

Ačkoliv to zní možná trochu strašidelně, nejedná se o nic nebezpečného nebo nepříjemného. Úplně postačí, když si své jídlo rozvrhnete tak, že vás mezi posledním a prvním bude dělit dvanáct hodin. V praxi to znamená, že když si dáte večeři v šest hodin večer, tak první jídlo, které do sebe na druhý den dáte bude v šest hodin ráno. 

Díky přerušovanému půstu pročistíte střeva a podpoříte správnou funkci inzulínu, takže eliminujete možnost inzulínové rezistence.

PRAVIDLA DETOXIKACE:

  • Do procesu vstupujte vždy při plném zdraví

  • Dbejte na kvalitní spánek

  • Nezačínejte detox v období stresu nebo jiných psychických obtíží

  • Nepřepínejte se fyzicky

 

přidejte na:
Šéfredaktor

25. 03. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář