To jsem se zas pobavila !!!!

57918_small

Praha - Test MF DNES, který posoudil 17 druhů vajec přišel s překvapivým zjištěním. Biovejce nejsou lepší než obyčejná, spíše naopak, jsou horší. Ve středečním vydání o tom informuje Mladá fronta Dnes.

Výsledek testu možná překvapí laiky, ne však odborníky. "Vůbec se nedá říct, že by biovejce byla lepší," říká odbornice na výživu Kamila Míková z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, která test vedla. Dokonce vyvrací i vžitý názor, že slepice ve volných chovech jsou méně stresované než nosnice, které jsou zavřené v klecích v halách s umělým osvětlením.

"Je omyl, myslet si, že slepice se budou mít báječně, když je vypustíme ven. Naopak, dostanou se do mnohem většího stresu než v klecích." Čím to je? Ve volných chovech se slepice navzájem napadají, ubližují si a ne všechny se dostanou ke krmení. V klecových chovech mají přísun krmiva zajištěný.

Test také prokázal, že vejce z dovozu nejsou horší než z tuzemska.

To není poprvé, co čtu, že Biovýrobky jsou horší než normální, ale proč někomu bránit, aby si připlatil,  ne?

A o slepičích rivalkách ve volném chovu vím svoje, máme je taky.....celé oškubané a  já lítám po veterinářích, že jim něco chybí, jo kohout!

přidejte na:
Roxana

09. 05. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
tepito
nevím,jak se vajíčka testovala,ale jdu na to selským rozumem-pokud má slepice možnost volného výběhu,spát může na bidýlku,hrabe si celý den...tak je na tom 100%líp,než ty chudinky v klecích.Chuť domácího vajíčka je taky daleko lepší.Jsem jedině pro domácí vajíčka.

tepito 22. 10. 2011, 08:52

Chybějící obrázek
choval jsem nosnice na ekofarmě několik let a domácí vajíčka srovnávám s konvenčními již pár desítek let. klecové chovy jsou pro zvířata utrpením, zatímco chovy s výběhem a pastvou více odpovídají přirozeným potřebám slepic. nepište, prosím o tom, o čem si nejste jistá, že to tak skutečně je. na tu vš studii se podívám a vznesu kritiku.

jiří 26. 10. 2011, 21:14