Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Trvanlivost máslového krému

Možná, že nesdělím nic nového, ale když do máslového krému přidáte rum, tak podstatně delší dobu má trvanlivost nehledě k tomu, že se také zjemní.

mozek

02. 01. 2010


Přidat komentář
Ajaja
Rum je užitečný v každé podobě a v čemkoliv.

Ajaja 02. 01. 2010, 16:14

mozek
Je pravda, že rum je takový univerzální alkohol, který se hodí do čehokoliv, kromě polévky.

mozek 03. 01. 2010, 14:17

Ajaja
A v těstě nahradí "prdopeč"....

Ajaja 03. 01. 2010, 17:44

mozek
Že by nahradil i prášek do pečiva, tak to slyším poprve. Všechno je možné.

mozek 04. 01. 2010, 13:29

Ajaja
Ale to je přece stará známá věc, že alkohol takto funguje... teď jsem sem právě dávala recept na máslovo - rumový jablkový koláč (tak jen co ho admini schválí...)

Ajaja 04. 01. 2010, 20:04

Angel 666
Vladimíre, já bez rumu ani neumím péct. Přidávám ho do všeho sladkého, co peču. A krémy do odrtu si bez něj taky neumím představit.

Angel 666 08. 01. 2010, 20:22

Ajaja
Zapomněla jsem - koláč už mám schválený, už je ve "sbírce"

Ajaja 08. 01. 2010, 21:18

mozek
Každý totonrví, že se má do máslových krémů dávat rum. Je pravda, že rumem se nic nezkazíé, jenom snad někdy nálada, když se to s pitím přežene.

mozek 09. 01. 2010, 13:40

mozek
Koláč vyzkouším, protože jsem "koláčový jedlík".

mozek 09. 01. 2010, 13:42

Ajaja
Vladimíre, i já se těším, že ho někdy ochutnám, zatím jsem jej jen pekla, jinak mi ho vždy snědli...

Ajaja 09. 01. 2010, 14:22

mozek
Ajajo, máme to těžké, co je dobré, tak nám to před ošima mizí v jiných ústech. Ale hlavně je to, že jim to chutná a zdraví jim to dovolí.

mozek 09. 01. 2010, 17:07

mozek
Ajajo, máme to těžké, co je dobré, tak nám to před ošima mizí v jiných ústech. Ale hlavně je to, že jim to chutná a zdraví jim to dovolí.

mozek 09. 01. 2010, 17:09

Ajaja
Přesně tak, teď právě smažím bramboráky, tak budu muset ujídat za pochodu, aby na mě něco zbylo.

Ajaja 09. 01. 2010, 17:28

mozek
My děláme bramboráky plněné masem. Dáváme tam zbytkym když uvaříme kušecí směs na polévku. Někdy je tam dost masa a to využíváme do těch bramboráků a máme to jako hlavní jídlo.

mozek 10. 01. 2010, 14:05

Ajaja
Já radši maso sólo, případně spíše bramboráky klasicky a na ně nějakou pikant směsku.

Ajaja 13. 01. 2010, 17:04

mozek
Bramborák je možno jíst s čím koliv. My děláme takové malé bramboráčk ke špenátu. Je to vynikající.

mozek 14. 01. 2010, 17:57

Ajaja
Ke špenátu miluju studený bramborový knedlík - to si na něj ten špenát namažu (taky studený) a je to bašta...

Ajaja 15. 01. 2010, 16:47

mozek
Špenát jíme zabalený v palačince nebo v bramboráku.

mozek 16. 01. 2010, 13:38

Ajaja
Tak k této variantě jsem se ještě nepropacovala, palačinky radši nasladko. Ale např. špenátem nadívané maso nebo špenát s lososem a zapečený... to joo. Taky dobrota. Ale úplně nejradši ho mám jen tak zelený, listový - klidně dám třeba bagetku se sýrem a špenátovým listem....

Ajaja 16. 01. 2010, 17:16

mozek
Ať špenát konzumujeme v jakémkoliv stavu, bvždy je to přísun železa a hodně dalších vitamínů.

mozek 17. 01. 2010, 16:05

Ajaja
... a vlákniny, k jejíž konzumaci nás nabádají ze zdravotních důvodů čím dál více.

Ajaja 17. 01. 2010, 16:40

Facebook komentáře