Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Trvanlivost máslového krému

Možná, že nesdělím nic nového, ale když do máslového krému přidáte rum, tak podstatně delší dobu má trvanlivost nehledě k tomu, že se také zjemní.

mozek

02. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Rum je užitečný v každé podobě a v čemkoliv.

Ajaja 02. 01. 2010, 16:14

mozek
Je pravda, že rum je takový univerzální alkohol, který se hodí do čehokoliv, kromě polévky.

mozek 03. 01. 2010, 14:17

Ajaja
A v těstě nahradí "prdopeč"....

Ajaja 03. 01. 2010, 17:44

mozek
Že by nahradil i prášek do pečiva, tak to slyším poprve. Všechno je možné.

mozek 04. 01. 2010, 13:29

Ajaja
Ale to je přece stará známá věc, že alkohol takto funguje... teď jsem sem právě dávala recept na máslovo - rumový jablkový koláč (tak jen co ho admini schválí...)

Ajaja 04. 01. 2010, 20:04

Angel 666
Vladimíre, já bez rumu ani neumím péct. Přidávám ho do všeho sladkého, co peču. A krémy do odrtu si bez něj taky neumím představit.

Angel 666 08. 01. 2010, 20:22

Ajaja
Zapomněla jsem - koláč už mám schválený, už je ve "sbírce"

Ajaja 08. 01. 2010, 21:18

mozek
Každý totonrví, že se má do máslových krémů dávat rum. Je pravda, že rumem se nic nezkazíé, jenom snad někdy nálada, když se to s pitím přežene.

mozek 09. 01. 2010, 13:40

mozek
Koláč vyzkouším, protože jsem "koláčový jedlík".

mozek 09. 01. 2010, 13:42

Ajaja
Vladimíre, i já se těším, že ho někdy ochutnám, zatím jsem jej jen pekla, jinak mi ho vždy snědli...

Ajaja 09. 01. 2010, 14:22

mozek
Ajajo, máme to těžké, co je dobré, tak nám to před ošima mizí v jiných ústech. Ale hlavně je to, že jim to chutná a zdraví jim to dovolí.

mozek 09. 01. 2010, 17:07

mozek
Ajajo, máme to těžké, co je dobré, tak nám to před ošima mizí v jiných ústech. Ale hlavně je to, že jim to chutná a zdraví jim to dovolí.

mozek 09. 01. 2010, 17:09

Ajaja
Přesně tak, teď právě smažím bramboráky, tak budu muset ujídat za pochodu, aby na mě něco zbylo.

Ajaja 09. 01. 2010, 17:28

mozek
My děláme bramboráky plněné masem. Dáváme tam zbytkym když uvaříme kušecí směs na polévku. Někdy je tam dost masa a to využíváme do těch bramboráků a máme to jako hlavní jídlo.

mozek 10. 01. 2010, 14:05

Ajaja
Já radši maso sólo, případně spíše bramboráky klasicky a na ně nějakou pikant směsku.

Ajaja 13. 01. 2010, 17:04

mozek
Bramborák je možno jíst s čím koliv. My děláme takové malé bramboráčk ke špenátu. Je to vynikající.

mozek 14. 01. 2010, 17:57

Ajaja
Ke špenátu miluju studený bramborový knedlík - to si na něj ten špenát namažu (taky studený) a je to bašta...

Ajaja 15. 01. 2010, 16:47

mozek
Špenát jíme zabalený v palačince nebo v bramboráku.

mozek 16. 01. 2010, 13:38

Ajaja
Tak k této variantě jsem se ještě nepropacovala, palačinky radši nasladko. Ale např. špenátem nadívané maso nebo špenát s lososem a zapečený... to joo. Taky dobrota. Ale úplně nejradši ho mám jen tak zelený, listový - klidně dám třeba bagetku se sýrem a špenátovým listem....

Ajaja 16. 01. 2010, 17:16

mozek
Ať špenát konzumujeme v jakémkoliv stavu, bvždy je to přísun železa a hodně dalších vitamínů.

mozek 17. 01. 2010, 16:05

Ajaja
... a vlákniny, k jejíž konzumaci nás nabádají ze zdravotních důvodů čím dál více.

Ajaja 17. 01. 2010, 16:40

Facebook komentáře