Vánoční jedlé dárky

Překvapte své blízké jedlými dárky. Vlastnoručně vyrobenými dárky své rodině a přátelům sdělíte, jak moc si jich vážíte a máte je rádi. Můžete jim darovat domácí čokoládu, koňak, chutney, karamelky, pesto, krém, granolu, pečený čaj, paštiku, nakládaný hermelín či něco jiného. Lahůdek, které zvládne připravit každý, je spousta. My vám přinášíme pár skvělých tipů na některé z nich.

Domácí pečený čaj

Jednoduchý recept jak zpracovat ovoce a vyrobit si skvělý domácí pečený čaj. Je plný vitamínů a jeho chuť je opravdu skvělá. 

Krásný dárek, který potěší maminky, babičky, ale třeba i vaše nejlepší přítelkyně. 

Hotový čaj dejte do krásných skleniček a ozdobte stuhou. Můžete vyrobit i vlastnoruční cedulky, které obdarovaného informují o jaký speciální čaj se jedná.

Nakládaný hermelín

Hermelín poznáme podle bílé plísně na povrchu, měkkým vnitřkem, který voní jako žampiony. Jedná se o český plísňový sýr, který se však výrazně podobá francouzskému sýru camembert.


TIP: Zkuste nakládaný hermelín "nadělit" trochu jinak. Naložte hermelín podle středomořské kuchyně. Místo klasického slunečnicového oleje, použijte ten olivový, a jako koření přidejte rozmarýn. Vytvoříte ojedinělý vánoční dárek, který rozhodně potěší nejenom mužské pokolení.


Vaječný koňak


Výrobky označené jako vanilkový cukr musí obsahovat jednu věc - pravou vanilku. Musí být rovněž uvedeno její množství a to na všech výrobcích, které mají vanilku v názvu či je zobrazena na produktu obrazově nebo graficky. Jestli si myslíte, že vanilinový cukr je jen jiný název pro vanilkový cukr, pak jste na omylu. Vanilinový cukr obsahuje syntetické aroma (vanilin nebo ethylvanilin).


Chcete si vyrobit domácí vanilkový cukr? Budete na to potřebovat cukr (2 šálky) a vyškrábanou dřeň z 1 vanilkového lusku. Vše promíchejte a vložte do uzavíratelné sklenice i se zbytky lusku. Nechte jej 2 týdny uležet a máte hotovo.



Domácí čokoláda s ořechy

Ořechy obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Jejich konzumace se doporučuje v rámci prevence i z hlediska zdravého životního stylu. 


Pokud jste fanouškem zdravé výživy, pak jistě víte, že existuje spousta druhů ořechů - jeden lepší než druhý. Poslouží nám jako rychlý zdroj energie. Využíváme je jak v teplé, tak i ve studené kuchyni.





přidejte na:

22. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář