Výborné vánoční perníčky

První perníky se začaly péct už od doby, co člověk začal používat med, znal mouku a také uměl pracovat s ohněm. Vzhled připomínal spíše těstové placky, které byly vypracovány společně s medem, případně pouze medem pomazány. Časem, zkušenostmi a objevováním nového koření se perníky dovedly k dokonalosti v chuti i zdobení, jak je známe dnes. Pár takových receptů pro vás zde máme a stojí opravdu za to!

#chefparade-siroky 
 
 

 

Perníkáři vyráběli perník tlačený do forem, který měl díky nim jemné vzory, a proto nebylo třeba jej zdobit. Stejně jako perníkáři své recepty dováděli k dokonalosti, tento novodobý recept byl pozvednut ještě o něco výše. Díky drobné úpravě receptu vznikají chutné, rychlé a bez čekání měkké perníčky!

 

 

 

Perníčkové sušenky

Výrobky z perníku byly určené především bohatším rodinám a vyšším vrstvám, které si tuto pochutinu mohly dovolit. Následně se začaly objevovat na poutích a jarmarcích, kde byly veřejně k dostání po celou dobu těchto událostí. Recepty si perníkáři chránily a tajily je. Jejich tajemství se dědila z generace na generaci. Zkrátka to byla vizitka kvality každého perníkáře. Vy si můžete vyrobit vlastní vizitky pomocí těchto perníkových sušenek hned dvojího využití. Jako jmenovku k vánočnímu stolu a jako pochutinu na závěr po báječné večeři.

 

Vánoční perníčky

 

Nechcete zkoušet něco nového a přesto chcete okouzlit? I klasické perníčky jsou více než chutné a zmizí velice rychle z talířů. Navíc jejich zdobení je dobrá kreativní zábava, do které můžete zaměstnat i děti - ať už vaše nebo si můžete půjčit od sousedů!

Bílková poleva patří mezi nejklasičtější polevy, které lze použít na zdobení perníčků. Můžete si vyrobit vlastní v několika barevných odstínech.

 
 
 
#tescoma-siroky 

 

přidejte na:

05. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář