Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 40min , porce

2960 kalorií, 33.0g cukrů, 101.0g tuků, 57.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Po vychladnutí zdobíme citronovou polevou. Uchováváme v uzavřené plastové krabičce , aby nevysychaly.

heleen1

30. 09. 2009, Recept navštíven: 63968x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Zobrazit všechny podobné recepty k Výborné vánoční perníčky (hned měkké) Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak musím říci, že tento recept nemá chybu. Také komu jsem ho dala, každý pochválil. Nebylo třeba ani nic měnit, upravovat, vylepšovat - nebylo co.

23. 09. 2012, 11:43

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Musím řící, že perníčky jsou výborné, dnes jsem pekla a polovina už je snězená... :) ani jsem se nazdobit nestihla:)

Dara 01. 12. 2012, 15:12

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dobrý den, přesto, že byl recept vyborný, tak jsem se pokusila pozměnit dvě ingredience, hl. mouku jsem nahladila pšeničnou moukou a místo cukru močka, tak jsem dala třtinový, ale musí být hodně práškový, medu jsem dala jen jednu lžíci. A perníčky byly také velice výborné!!!! Zkuste a uvidíte, že bude také chutnat. :)

Dara 04. 12. 2012, 09:44

Thumb
Restaurant_star
No vzeslo mi z techto ingredienci chutne,ale svetle testo.Myslim ze zde autor zapomnel napsat kakao,aby testo bylo tmave.Nevadi.Zkusim promazat...

SARKA 08. 12. 2012, 15:37

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Naprosto dokonalé perníčky.Těsto se dobře zpracovává,po upečení je měkké a chutné...Přidala jsem kakao na barvu....Místo medu je možno použít i pampeliškový med.. taky moc dobré....
Přidané ingredience: kakao

Marcela 14. 12. 2012, 16:35

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Natřete perníčky rozšleh. vejcem až po upečení-ještě horké. Teď je to dokonalé!

Pídí 28. 11. 2013, 19:45

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bez chybičky :-)

30. 11. 2016, 08:50

Přidat komentář
heleen1
Dávám sem jenom opravdu vyzkoušené recepty / proto můžu dokládat i fotky / . Tyhle perníčky opravdu nemají chybu !!

heleen1 28. 11. 2009, 20:33

Thumb
Zkousela jsem tyto pernicky pect a jsou perfektni.

Jana 29. 11. 2009, 12:07

Thumb
Můžu se jenom zeptat, jestli jsou tyhle perníčky hned měkké nebo musí odležet. A ještě by mě zajímalo, na kolik stupňů je péct a zhruba jak dlouho. Omlouvám se, ale jsem začátečník. Dekuju za odpoveď. M

Martulka 01. 12. 2009, 18:50

heleen1
Měkké jsou hned. Pekla jsem je zrovna dnes na 18st. cca 10 minut... to poznáte, protože krásně změní barvu. Nebo jeden vyndejte, rozlomte a poznáte, jestli jsou proprčené.

heleen1 01. 12. 2009, 18:55

Thumb
Zkoušela jsem Váš recept,vše supr,až na to,že jsou tvrdý jak beton... Čím to může být?? Postupovala jsem,tak jak píšete.

maja 16. 12. 2009, 19:52

heleen1
To je mně líto a vůbec netuším... dělají je všichni moji známí a nikdo si nikdy nestěžoval... nevyválela jste je moc tenké ?? I když pravda je, že letošní cukroví je vůbec nějaké divné... všude dávám víc mouky, kokosky, které dělám léta stejně se taky zrovna moc nevydařily...

heleen1 16. 12. 2009, 21:27

Thumb
pekla sem vaše perníčky jsou tvrde ale napadlo mě jestli sem tam nedala více medu .Myslíte že by to mohlo byt tím ?děkuji Lucie

Lucie 22. 12. 2010, 15:00

Thumb
Lucie, určitě je to tím!! Já je dělám každý rok s vnoučaty a spíš dávám medu MALINKO míň, než víc a vždycky jsou nádherně měkký hned po upečení !!

heleen1 23. 12. 2010, 18:37

Ajaja
Peču je už druhým rokem, jsou fakt hned měkké. Foto přidávám.

Ajaja 11. 12. 2011, 14:42

Thumb
Nejlepší perníčky!!!! Děkuji moc za recept :-)

Ally 02. 12. 2012, 07:43

Thumb
Dobrý večer, ráda bych se zeptala , zda se tohle těsto na perníčky nemusí nechávat také nějakou dobu předem odležet? Moc děkuji za odpověď

Pavlína 04. 12. 2012, 20:51

Thumb
Nemusí se nechat rozležet. Naopa - viz diskuse výše.

Ajaja 05. 12. 2012, 22:53

Thumb
Nevim jak je to mozny, ale ty pernicky jsou hořký.

Zuzana 19. 12. 2012, 11:39

Ajaja
To, že tam není kakao, není věci na závadu. Skořice perníčky obarví do tabákově hnědé barvy a to postačuje.

Ajaja 06. 01. 2013, 18:00

Thumb
No jsem teda šikula, popletla jsem tuk, chtěla jsem dělat jen poloviční dávku a dala tuk jako na celou, pak sice přidala mouku...ale nevím, nevím, uvidím, co to udělá, až je upeču - během dvou dní. TaK SNAD NEBUDOU JAKO BETON

Stáňa 30. 11. 2016, 19:31

Facebook komentáře