Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
2960 kalorií 33.0g cukrů 101.0g tuků 57.0g bílkovin

Příprava

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Po vychladnutí zdobíme citronovou polevou. Uchováváme v uzavřené plastové krabičce , aby nevysychaly.


Přidat na Pinterest
heleen1

30. 09. 2009, Recept navštíven: 72083x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak musím říci, že tento recept nemá chybu. Také komu jsem ho dala, každý pochválil. Nebylo třeba ani nic měnit, upravovat, vylepšovat - nebylo co.

23. 09. 2012, 11:43

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Musím řící, že perníčky jsou výborné, dnes jsem pekla a polovina už je snězená... :) ani jsem se nazdobit nestihla:)

Dara 01. 12. 2012, 15:12

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dobrý den, přesto, že byl recept vyborný, tak jsem se pokusila pozměnit dvě ingredience, hl. mouku jsem nahladila pšeničnou moukou a místo cukru močka, tak jsem dala třtinový, ale musí být hodně práškový, medu jsem dala jen jednu lžíci. A perníčky byly také velice výborné!!!! Zkuste a uvidíte, že bude také chutnat. :)

Dara 04. 12. 2012, 09:44

Thumb
Restaurant_star
No vzeslo mi z techto ingredienci chutne,ale svetle testo.Myslim ze zde autor zapomnel napsat kakao,aby testo bylo tmave.Nevadi.Zkusim promazat...

SARKA 08. 12. 2012, 15:37

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Naprosto dokonalé perníčky.Těsto se dobře zpracovává,po upečení je měkké a chutné...Přidala jsem kakao na barvu....Místo medu je možno použít i pampeliškový med.. taky moc dobré....
Přidané ingredience: kakao

Marcela 14. 12. 2012, 16:35

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Natřete perníčky rozšleh. vejcem až po upečení-ještě horké. Teď je to dokonalé!

Pídí 28. 11. 2013, 19:45

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bez chybičky :-)

30. 11. 2016, 08:50

Přidat komentář
heleen1
Dávám sem jenom opravdu vyzkoušené recepty / proto můžu dokládat i fotky / . Tyhle perníčky opravdu nemají chybu !!

heleen1 28. 11. 2009, 20:33

Thumb
Zkousela jsem tyto pernicky pect a jsou perfektni.

Jana 29. 11. 2009, 12:07

Thumb
Můžu se jenom zeptat, jestli jsou tyhle perníčky hned měkké nebo musí odležet. A ještě by mě zajímalo, na kolik stupňů je péct a zhruba jak dlouho. Omlouvám se, ale jsem začátečník. Dekuju za odpoveď. M

Martulka 01. 12. 2009, 18:50

heleen1
Měkké jsou hned. Pekla jsem je zrovna dnes na 18st. cca 10 minut... to poznáte, protože krásně změní barvu. Nebo jeden vyndejte, rozlomte a poznáte, jestli jsou proprčené.

heleen1 01. 12. 2009, 18:55

Thumb
Zkoušela jsem Váš recept,vše supr,až na to,že jsou tvrdý jak beton... Čím to může být?? Postupovala jsem,tak jak píšete.

maja 16. 12. 2009, 19:52

heleen1
To je mně líto a vůbec netuším... dělají je všichni moji známí a nikdo si nikdy nestěžoval... nevyválela jste je moc tenké ?? I když pravda je, že letošní cukroví je vůbec nějaké divné... všude dávám víc mouky, kokosky, které dělám léta stejně se taky zrovna moc nevydařily...

heleen1 16. 12. 2009, 21:27

Thumb
pekla sem vaše perníčky jsou tvrde ale napadlo mě jestli sem tam nedala více medu .Myslíte že by to mohlo byt tím ?děkuji Lucie

Lucie 22. 12. 2010, 15:00

Thumb
Lucie, určitě je to tím!! Já je dělám každý rok s vnoučaty a spíš dávám medu MALINKO míň, než víc a vždycky jsou nádherně měkký hned po upečení !!

heleen1 23. 12. 2010, 18:37

Ajaja
Peču je už druhým rokem, jsou fakt hned měkké. Foto přidávám.

Ajaja 11. 12. 2011, 14:42

Thumb
Nejlepší perníčky!!!! Děkuji moc za recept :-)

Ally 02. 12. 2012, 07:43

Thumb
Dobrý večer, ráda bych se zeptala , zda se tohle těsto na perníčky nemusí nechávat také nějakou dobu předem odležet? Moc děkuji za odpověď

Pavlína 04. 12. 2012, 20:51

Thumb
Nemusí se nechat rozležet. Naopa - viz diskuse výše.

Ajaja 05. 12. 2012, 22:53

Thumb
Nevim jak je to mozny, ale ty pernicky jsou hořký.

Zuzana 19. 12. 2012, 11:39

Ajaja
To, že tam není kakao, není věci na závadu. Skořice perníčky obarví do tabákově hnědé barvy a to postačuje.

Ajaja 06. 01. 2013, 18:00

Thumb
No jsem teda šikula, popletla jsem tuk, chtěla jsem dělat jen poloviční dávku a dala tuk jako na celou, pak sice přidala mouku...ale nevím, nevím, uvidím, co to udělá, až je upeču - během dvou dní. TaK SNAD NEBUDOU JAKO BETON

Stáňa 30. 11. 2016, 19:31

Facebook komentáře