Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2960 kalorií
33.0g cukrů
101.0g tuků
57.0g bílkovin


Příprava

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Po vychladnutí zdobíme citronovou polevou. Uchováváme v uzavřené plastové krabičce , aby nevysychaly.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 09. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Tak musím říci, že tento recept nemá chybu. Také komu jsem ho dala, každý pochválil. Nebylo třeba ani nic měnit, upravovat, vylepšovat - nebylo co.

23. 09. 2012, 11:43

Chybí obrázek
Musím řící, že perníčky jsou výborné, dnes jsem pekla a polovina už je snězená... :) ani jsem se nazdobit nestihla:)

Dara 01. 12. 2012, 15:12

Chybí obrázek
Dobrý den, přesto, že byl recept vyborný, tak jsem se pokusila pozměnit dvě ingredience, hl. mouku jsem nahladila pšeničnou moukou a místo cukru močka, tak jsem dala třtinový, ale musí být hodně práškový, medu jsem dala jen jednu lžíci. A perníčky byly také velice výborné!!!! Zkuste a uvidíte, že bude také chutnat. :)

Dara 04. 12. 2012, 09:44

Chybí obrázek
No vzeslo mi z techto ingredienci chutne,ale svetle testo.Myslim ze zde autor zapomnel napsat kakao,aby testo bylo tmave.Nevadi.Zkusim promazat...

SARKA 08. 12. 2012, 15:37

Chybí obrázek
Naprosto dokonalé perníčky.Těsto se dobře zpracovává,po upečení je měkké a chutné...Přidala jsem kakao na barvu....Místo medu je možno použít i pampeliškový med.. taky moc dobré....
Přidané ingredience: kakao

Marcela 14. 12. 2012, 16:35

Chybí obrázek
Natřete perníčky rozšleh. vejcem až po upečení-ještě horké. Teď je to dokonalé!

Pídí 28. 11. 2013, 19:45

Chybí obrázek
Bez chybičky :-)

30. 11. 2016, 08:50

Chybí obrázek
perníčky odskúšané, sú velmi dobré

25. 12. 2018, 20:57

Přidat komentář
Chybí obrázek
Dávám sem jenom opravdu vyzkoušené recepty / proto můžu dokládat i fotky / . Tyhle perníčky opravdu nemají chybu !!

heleen1 28. 11. 2009, 20:33

Chybí obrázek
Zkousela jsem tyto pernicky pect a jsou perfektni.

Jana 29. 11. 2009, 12:07

Chybí obrázek
Můžu se jenom zeptat, jestli jsou tyhle perníčky hned měkké nebo musí odležet. A ještě by mě zajímalo, na kolik stupňů je péct a zhruba jak dlouho. Omlouvám se, ale jsem začátečník. Dekuju za odpoveď. M

Martulka 01. 12. 2009, 18:50

Chybí obrázek
Měkké jsou hned. Pekla jsem je zrovna dnes na 18st. cca 10 minut... to poznáte, protože krásně změní barvu. Nebo jeden vyndejte, rozlomte a poznáte, jestli jsou proprčené.

heleen1 01. 12. 2009, 18:55

Chybí obrázek
Zkoušela jsem Váš recept,vše supr,až na to,že jsou tvrdý jak beton... Čím to může být?? Postupovala jsem,tak jak píšete.

maja 16. 12. 2009, 19:52

Chybí obrázek
To je mně líto a vůbec netuším... dělají je všichni moji známí a nikdo si nikdy nestěžoval... nevyválela jste je moc tenké ?? I když pravda je, že letošní cukroví je vůbec nějaké divné... všude dávám víc mouky, kokosky, které dělám léta stejně se taky zrovna moc nevydařily...

heleen1 16. 12. 2009, 21:27

Chybí obrázek
pekla sem vaše perníčky jsou tvrde ale napadlo mě jestli sem tam nedala více medu .Myslíte že by to mohlo byt tím ?děkuji Lucie

Lucie 22. 12. 2010, 15:00

Chybí obrázek
Lucie, určitě je to tím!! Já je dělám každý rok s vnoučaty a spíš dávám medu MALINKO míň, než víc a vždycky jsou nádherně měkký hned po upečení !!

heleen1 23. 12. 2010, 18:37

Ajaja
Peču je už druhým rokem, jsou fakt hned měkké. Foto přidávám.

Ajaja 11. 12. 2011, 14:42

Chybí obrázek
Nejlepší perníčky!!!! Děkuji moc za recept :-)

Ally 02. 12. 2012, 07:43

Chybí obrázek
Dobrý večer, ráda bych se zeptala , zda se tohle těsto na perníčky nemusí nechávat také nějakou dobu předem odležet? Moc děkuji za odpověď

Pavlína 04. 12. 2012, 20:51

Chybí obrázek
Nemusí se nechat rozležet. Naopa - viz diskuse výše.

Ajaja 05. 12. 2012, 22:53

Chybí obrázek
Nevim jak je to mozny, ale ty pernicky jsou hořký.

Zuzana 19. 12. 2012, 11:39

Ajaja
To, že tam není kakao, není věci na závadu. Skořice perníčky obarví do tabákově hnědé barvy a to postačuje.

Ajaja 06. 01. 2013, 18:00

Chybí obrázek
No jsem teda šikula, popletla jsem tuk, chtěla jsem dělat jen poloviční dávku a dala tuk jako na celou, pak sice přidala mouku...ale nevím, nevím, uvidím, co to udělá, až je upeču - během dvou dní. TaK SNAD NEBUDOU JAKO BETON

Stáňa 30. 11. 2016, 19:31

Chybí obrázek
Ahoj, děkuji za tip, v úterý se do nich chci pustit tak hned vyzkouším :) Dnes peču podle tohoto receptu https://erecepty.eu/rafaelo/ Výborná Rafaelo kuličky, dělám je každá rok a jsou vynikající. Doporučuji zkusit :)

Sofie321 02. 12. 2018, 10:00

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.