Každý zná tu lahodu, když se kus dobře propečeného masa polije dobře vypečenou šťávou. A aby šťáva byla opravdu, ale opravdu dobře vypečená, to záleží i na malých fíglech.
Tak například není od věci, když pečeme bůček, péci ho na sádle a přidat pár stroužků česneku nakrájených na plátky. Nebo péci na másle a přidat 1-2 cibule nakrájené na osminky - třeba pod pečené kuřátko. Ona i troška piva dodaná do téměř vypečené šťávy pár minut před koncem, udělá svoje. Vyplatí se i přidat trochu kořenové zeleniny a citronové šťávy s medem. Zeleninka se pak dá použít pro zpestření přílohy.
Po těchto zákrocích je pak vypečená šťáva chuťově výraznější. Samozřejmě, že základ je v dobrém mase a mírném podlití vodou - maso nesmí plavat. Je lépe raději vodu přidat, než ji mít příliš a chuť je pak, jak jinak, vodová, nanicovatá, a to nejen šťávy, ale i masa samého.
atabana 10. 02. 2010, 20:42
Ajaja 11. 02. 2010, 18:13
tepito 02. 01. 2012, 07:30
Ajaja 02. 01. 2012, 19:43
tepito 03. 01. 2012, 07:34