Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vypečená šťáva z masa

Každý zná tu lahodu, když se kus dobře propečeného masa polije dobře vypečenou šťávou. A aby šťáva byla opravdu, ale opravdu dobře vypečená, to záleží i na malých fíglech.

Tak například není od věci, když pečeme bůček, péci ho na sádle a přidat pár stroužků česneku nakrájených na plátky. Nebo péci na másle a přidat 1-2 cibule nakrájené na osminky - třeba pod pečené kuřátko. Ona i troška piva dodaná do téměř vypečené šťávy pár minut před koncem, udělá svoje. Vyplatí se i přidat trochu kořenové zeleniny a citronové šťávy s medem. Zeleninka se pak dá použít pro zpestření přílohy.

Po těchto zákrocích je pak vypečená šťáva chuťově výraznější. Samozřejmě, že základ je v dobrém mase a mírném podlití vodou - maso nesmí plavat. Je lépe raději vodu přidat, než ji mít příliš a chuť je pak, jak jinak, vodová, nanicovatá, a to nejen šťávy, ale i masa samého.

Ajaja

10. 02. 2010


Přidat komentář
atabana
já pod bůček nedávám žádný tuk, vypeče se ho dost, cibulí nešetřím, občas potřu bůček medem nebo meruňkovou marmeládou

atabana 10. 02. 2010, 19:42

Ajaja
Ano, i to lze - tučné maso pustí tuku dost. A kombinaci med + citron + koření + trošičku oleje (v něm to rozmíchám) je na maso vynikající.

Ajaja 11. 02. 2010, 17:13

tepito
Ještě přidám malou připomínku-při pečení masa několikrát nakláním pekáč,aby se smyla připečená šťáva na bocích.

tepito 02. 01. 2012, 06:30

Ajaja
tepito, správně :-), šikovná holka :-)

Ajaja 02. 01. 2012, 18:43

tepito
Jé dík,už mě dlouho nikdo nepochválil..

tepito 03. 01. 2012, 06:34

Facebook komentáře