Zajímavé variace se sušenými rajčaty

V kuchyni nemusíte připravovat lahodné pokrmy jen z čerstvých rajčat. Ani nevíte, o jakou pochoutku se připravíte, když nezkusíte, jak sušená rajčata skvěle dochutí rýži, těstoviny nebo maso. Za zkoušku nic nedáte a ručíme vám za to, že vás výsledná chuť pokrmů zcela pohltí.

#tescoma-velmi-siroky 

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Bazalka se přidává až do hotových pokrmů. Nejlepší chutí a výraznou vůní vás okouzlí čerstvá bazalka. Můžete ji ale i zmrazit či usušit. Jestli si ji chcete usušit, doporučujeme vám, abyste sklízeli nať na začátku kvetení a sušit byste ji měli při teplotě do 35 °C.

Bazalku si také mnozí z nás nakládají do oleje či octa, které pak získají neobyčejnou chuť. Využívají se do různých zálivek či se přidávají do salátů. Také si můžete z bazalky připravit čaj, který pomáhá hlavně při nachlazení. Používá se však i pro zlepšení trávení, zmírnění úzkosti a nervozity, pro zlepšení koncentrace i při zácpě či nadýmání.


Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Při výběru žampionů v obchodě byste si měli dát pozor, aby neměly oslizlý či lepkavý povrch. Také si všímejte, zda se u nich neprojevily známky hniloby. Jestli máte problém sehnat kvalitní žampiony, není nic jednoduššího, než si je sami vypěstovat. Při přípravě pokrmů ztrácejí většinou svou barvu, kterou však můžete zachovat tím, že je polijete trochou citronové šťávy.


Chlebíček se sušenými rajčaty

Parmazán je králem všech italských sýrů. A není divu. Některým sice moc nevoní, ale jeho výrazná slaná chuť postupně získává na oblibě. Nejlépe vynikne, když si nastrouháte jemné hoblinky třeba do salátu, na pizzu, do těstovin či rizota, ale můžete ho i rozdrtit při přípravě pesta či jemné krémové polévky. Má tak jedinečnou chuť, že ho nenahradí žádný jiný typ sýra.




Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Pokud si chcete vychutnat opravdu ta nejlepší sušená rajčata, pak byste si měli koupit ty, které byly vyrobeny ve slunné Itálii. Mají tam přímo ideální podmínky pro sušení rajčat. Rajčata se suší v teple, na ostrém slunci a díky slanému mořskému vzduchu získají speciální aroma. Při sušení rajčat záleží i na čistotě a prostředí, které by mělo být bezprašné. A proč byste si měli zamilovat právě sušená rajčata? Protože na rozdíl od těch čerstvých je jejich chuť intenzivnější a plnější.





#chefparade-siroky 
přidejte na:

20. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Dobré zvláště pro ty bohatě s dostatečnou délkou vedení....

Jan Honza 24. 03. 2017, 14:50