Zdravý styl a strava..

Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:

Miluji tohoto lékaře!  

Otázka: Doktore, slyšel jsem, že kardiovaskulární cvičení může prodloužit život.Je to pravda?  
Lékař:: Vaše srdce je přesně určeno pro určitý počet tepů a tím to končí…neplýtvejte jimi na cvičení. Všechno se jednou opotřebuje. Zatěžování srdce Vám život neprodlouží, to je jako kdybyste si myslel, že když budete autem jezdit rychleji, tak Vám déle vydrží… Chcete žít déle? Dejte si šlofíka. 

Otázka: Měl bych jíst méně masa a více ovoce a zeleniny? 
Lékař: : Musíte tento problém uchopit s logistickým efektem. Co jí kráva? Seno a zrní. A co to vlastně je? Zelenina. Takže steak není nic než efektivní mechanismus jak dostat zeleninu do Vašeho systému. Potřebuje zrní? Jezte drůbež. Hovězí je také dobrým zdrojem listové zeleniny (neboť kráva žere trávu). A vepřové žebírko Vám dodá 100% doporučené denní dávky zeleniny. 

Otázka: Mám snížit denní přísun alkoholu?

Lékař: V žádném případě. Víno se vyrábí z ovoce. Brandy je destilované víno, tj. kromě ovoce se do těla dostane ve zhuštěné podobě. Pivo se vyrábí z obilí – klidně pokračujte v jeho konzumaci!! 

Otázka: Jak si mám spočítat podíl tuku v těle? 
Lékař: Máš tělo a máš tuk: podíl je jedna ku jedné. Ve dvou tělech je to dvě ku dvěma atd.

Otázka: Jaké jsou výhody pravidelného tělesného cvičení? 
Lékař: Bohužel mne nenapadá ani jedna. Moje filosofie je: když mne nic nebolí – je to dobré!

Otázka: Jsou smažená jídla špatná?  
Lékař: To neposlouchej! Dnes už se smaží na rostlinných olejích. Takže jak by to mohl ublížit další přísun zdravé zeleniny?

Otázka: Pomůže cvičení sedy-lehy posílit břišní svaly?  
Lékař: Určitě ne. Když procvičuješ sval, jenom se ti zvětší. Takže jestli chceš větší břicho, pak ano.

Otázka: Je pro mne čokoláda dobrá?   
Lékař: Jste blázen? Kakaové boby! Další zelenina! Je to nejlepší pohodové jídlo v dosahu!

Otázka: Je plavání dobré na figuru?   
Lékař: Pokud je plavání dobré na figur, pak mi vysvětlete velrybu…. 

Otázka: Jsou pro můj životní styl nezbytné hezké tvary?   
Lékař: Ano, ale zaoblené..


Takže, doufám, že toto vysvětlilo všechny pochybnosti, které máte o jídle a dietách. 

A pamatujte si: 
Život by neměl být cestou do hrobu s cílem dorazit tam v atraktivním a dobře opečovaném těle, ale raději občas uhnout z hlavní: v jedné ruce Chardonnay av druhé čokoládu – tělo opotřebované, vyčerpané, ale s pokřikem "Páni, to byla jízda!!" 

a.....
těm, kteří stále sledují co snědli, je zde poslední slovo o výživě a zdraví. Je to úleva znát pravdu po všech těch konfliktních nutričních studiích.


1. Japonci jedí méně tučného než my a netrpí tolik srdečními kolapsy jako my.

2. Mexičané jedí mnohem víc tučného než my a netrpí tolik srdečními kolapsy jako my. 

3. Číňané pijí velmi málo červené víno a netrpí tolik srdečními kolapsy jako my.

4. Italové pijí mnoho červeného vína a netrpí tolik srdečními kolapsy jako my.


5. Němci pijí hodně piva a jedí spoustu uzenin a tučných jídel a netrpí tolik srdečními kolapsy jako my.



ROZUZLENÍ:

Jezte a pijte co chcete.
Přílišné přemýšlení a obavy jsou to, co Vás zabíjí.



přidejte na:
slunina

20. 01. 2010


Další články

Přidat komentář
slunina
To jsem sem prostě nemohla nedat..

slunina 20. 01. 2010, 10:24

Ajaja
Tomu rozumím, tohle je Čechům vlastní....

Ajaja 31. 01. 2010, 19:03

Roxana
A zkuste říci, že v něčem lhal! Když se začala prosazovat zdravá vegetariánská výživa, můj kolega na to řekl: "Jo, ať si to ta kráva žere, má na to 4 žaludky,ale já jen jeden!"

Roxana 31. 01. 2010, 19:49

slunina
I zde je dobré si uvědomovat, že všeho moc škodí.

slunina 02. 02. 2010, 11:11

Roxana
Jó - zlatá střední cesta!!!! Taky asi záleží na podnebí, prostředí, kde člověk žije a lidé asi jsou i různí. To je těžké...

Roxana 02. 02. 2010, 14:43

Ajaja
A co si budeme říkat - jaký je metabolismus, jaké geny převládají....

Ajaja 02. 02. 2010, 19:58

Roxana
JO! 30 let jsem se cpala na noc, dělala co chtěla, necvičila a vážila 52-54 kg. To jsem měla dobré geny po nějakém hodném předkovi - budiž mu země lehká! Najednou se to otočilo, já nabrala za měsíc 12 kg, nic jsem v životě neměnila, akorát překročila 50 let. Teď mám ještě víc, musím s tím něco dělat, protože jsem někde chytla geny od nějakého darebného předka, ať se usmaži, mizera!

Roxana 03. 02. 2010, 15:07

Ajaja
No nevím, jestli k tomu došlo jen věkem - chce to upravit životosprávu, metabolismus je pomalejší, tomu je třeba se uzpůsobit, pak to chce zvážit složení stravy... I po tomhle věku se dá váha držet jako "zamlada"...

Ajaja 03. 02. 2010, 17:46

Roxana
Ajajo, ono je to ještě trochu jinak,. Já jsem tehdy dostala nějaký lék na krvetvorbu. Kamarádka - lékařka mi rovnou říkala, "nejez to - no ona to řekla naplno, nepomáhají a tloustne se po nich úplně hrozně!" Já se jí vychechtala, že já a ztloustnout..jo trvalo to měsíc...a bylo. A věkem taky, metabolismus se zpomalí a je to. To víš, celý život se musíme přizpůsobovat měnícícm se podmínkám co se věku týče. Jaky "zamlada". Já jsem ještě mladá tedy, nevím jak Ty...

Roxana 03. 02. 2010, 19:43

Ajaja
No jo, léky, to jsou další cizí elementy, kdy nevíš, jak tělo zareaguje - já např. musím brát dlouhodobě jeden lék (nejprve jsem měla jiný na totéž, to jsem přibrala) a hubnu po něm. Mám od léta 5 kg dole. Ale jinak dobrý, mladá se cítím víc, než vlastní syn :-)))

Ajaja 04. 02. 2010, 18:22

Roxana
Víš, hlavně asi trochu klidu, neléčit to čokoládou a chybí mi naprosto pohyb. Takže začnu něco provozovat, zatím lehce cvičím, spíš na lepší náladu, ale chce to nějakou zátěž, ale Jarda má chřipku, doufám, že ne tu vepřovou, měli jsme tuhle řízky.

Roxana 04. 02. 2010, 21:17

Ajaja
S pohybem se musí opatrně. Já například ohledně cvičení snesu pouze pasivní pohled na něj... No, nejsem prostě sportovní typ. Já prostě ráda plavu, ráda chodím, ráda bowling, tím to ale končí.

Ajaja 05. 02. 2010, 17:16

Roxana
No se sportem velmi opatrně, to je nebezpečná věc. Neplavu, páč mám fobii, do 1. patra jedu výtahem, nebruslím, protože jsemse málem zabila, nelyžuju, protože jsem se málem zabila, na kole nejezdím od 17ti co jsem lítala na motorce, děsně ráda chodím, to jediné mi budiž přičteno jako +. A kola tu má dcera 2, jezdila jsem jeden rok, celá udivená, že to umím, příští rok jsem potkala Tiráka, já zrovna zasněně koukala do krajiny a pak se toho Tiráka lekla a skončila ve škarpě...on málem v druhé. Letos to zkusím....

Roxana 05. 02. 2010, 21:03

Ajaja
Vidím, že se s životem pereš, jak to jde :) Ohledně toho výtahu - zastávám názor, že než úraz na schodech, to radši šup do něj...:-))))

Ajaja 06. 02. 2010, 07:22

slunina
Tak to my bydlíme v přízemí. Ale občas si říkám, že bych se projela výtahem nahoru a zase zpátky, abych si ho taky užila :-)

slunina 15. 02. 2010, 12:31

Ajaja
No časem se to omrzí... ale jako novinka, proč nee...

Ajaja 15. 02. 2010, 18:37

Chybějící obrázek
Čím víc se omezujeme, tím horší jsou výsledky.

31. 03. 2010, 23:36