Angrešt

Dužnaté bobule s barvou od bělavé přes žlutou, zelenou, červenou až světle hnědou se běžně pěstují v našich klimatických podmínkách. Pro jejich jemně nakyslou chuť se angrešt v kuchyni využívá hlavně při výrobě pečených i nepečených moučníků. Zpracovává se do zavařenin, kompotů a marmelád. Za teplých ledních dnů ale může především osvěžit ve svém čerstvém stavu v ovocných salátech nebo ve formě džusu. Angrešt je mimojiné zdrojem vitamínů a minerálů jako jsou vitamíny C, E, B, karoten, draslík, vápník, železo, zinak a hořčík. Podporuje proces trávení a učinkuje při zácpě. Snižuje také krevní tlak, podporuje obnovu zdravé pokožky a vlasů, posiluje cévy a zbavuje tělo jedovatých kovů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář