Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Angrešt

Angrešt

Přidat na Pinterest
Dužnaté bobule s barvou od bělavé přes žlutou, zelenou, červenou až světle hnědou se běžně pěstují v našich klimatických podmínkách. Pro jejich jemně nakyslou chuť se angrešt v kuchyni využívá hlavně při výrobě pečených i nepečených moučníků. Zpracovává se do zavařenin, kompotů a marmelád. Za teplých ledních dnů ale může především osvěžit ve svém čerstvém stavu v ovocných salátech nebo ve formě džusu. Angrešt je mimojiné zdrojem vitamínů a minerálů jako jsou vitamíny C, E, B, karoten, draslík, vápník, železo, zinak a hořčík. Podporuje proces trávení a učinkuje při zácpě. Snižuje také krevní tlak, podporuje obnovu zdravé pokožky a vlasů, posiluje cévy a zbavuje tělo jedovatých kovů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybí...

Angreštová marmeláda s rumem

Angreštová marmeláda s rumem

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťá...

Angreštová marmeláda s ananasem

Angreštová marmeláda s ananasem

Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou...

Domácí angreštový kompot

Domácí angreštový kompot

Očištěný, omytý angrešt vložíme do sklenic a zalijeme horkým nálevem připraveným svařením vody a cukru. Uza...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Angrešt Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře