Angreštová marmeláda s ananasem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
7245
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu. Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy. Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a opět povaříme 3 - 5 minut. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové.
Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85°C.
Tip k receptu
Ananas můžeme nakrájet na velmi drobné kousky.
Poměr angreštu a rybízu můžeme mít až 1:1.
09. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.