Angreštová marmeláda s rumem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4548
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum.
Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.
Tip k receptu
Lepší je dát vanilkový cukr, aroma vanilky se lépe zachová. Je-li angrešt už zralý, tak doporučuji přidat 1 Želírfix 1:1.
JanaB12. 08. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.