Angreštová marmeláda s rumem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

4548 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum.
Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.

Tip k receptu

Lepší je dát vanilkový cukr, aroma vanilky se lépe zachová. Je-li angrešt už zralý, tak doporučuji přidat 1 Želírfix 1:1.

přidejte na:
JanaB

12. 08. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
v lete určite vyskúšam

27. 03. 2017, 09:51

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.