Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Camembert

Camembert

Přidat na Pinterest
Jeden z nejznámějších sýrů na světě. Pochází z Normandie, ale v dnešní době se vyrábí téměř všude, kde se produkují sýry. Original normandský Camembert se vyrábí ručně z nepasterizovaného mléka a je chráněný francouzským zákonem na ochranu značky. Sýr je světle slámové barvy se skvrnitou plísní na povrchu. Kupujte zralé kousky, které nemají drobivé těsto a voní po bylinkách a žampionech. Poznáte je tak, že po lehkém zmáčknutí v jejich středu jemně povolí. Camembert skladujte na chladném místě, pokud jej dáte do lednice, zastaví se proces zrání. V kuchyni tento sýr využijete na přípravu pomazánek, po odstranění kůry také například do sýrové omáčky na zeleninu, ryby a těstoviny. V neposlední řadě je vynikající jen tak na chleba, s ovocem a na přípravu chuťovek studené kuchyně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrové kapsy se špenátem a chilli

Sýrové kapsy se špenátem a chilli

Z mouky se solí, vody, octa a trochy oleje uhněteme těsto, které necháme 20 minut odpočinout v předehřáté n...

Volská oka se sýrem

Volská oka se sýrem

Sýr nastrouháme na hrubé nudličky a promícháme s tatarskou omáčkou. Kapii nakrájíme nadrobno a vmícháme do ...

Omeleta s tatarkou

Omeleta s tatarkou

Nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do talíře, osolíme a rozšleháme vidličkou. Poté přidáme lžíci tatarské o...

Sýrové nudle do polévky

Sýrové nudle do polévky

Sýr nastrouháme najemno. Rozšleháme vejce s vodou, solí, moukou a vmícháme sýr. Na teflonovou pánev dáme lž...

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidá...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Camembert Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře