Camembert

Jeden z nejznámějších sýrů na světě. Pochází z Normandie, ale v dnešní době se vyrábí téměř všude, kde se produkují sýry. Original normandský Camembert se vyrábí ručně z nepasterizovaného mléka a je chráněný francouzským zákonem na ochranu značky. Sýr je světle slámové barvy se skvrnitou plísní na povrchu. Kupujte zralé kousky, které nemají drobivé těsto a voní po bylinkách a žampionech. Poznáte je tak, že po lehkém zmáčknutí v jejich středu jemně povolí. Camembert skladujte na chladném místě, pokud jej dáte do lednice, zastaví se proces zrání. V kuchyni tento sýr využijete na přípravu pomazánek, po odstranění kůry také například do sýrové omáčky na zeleninu, ryby a těstoviny. V neposlední řadě je vynikající jen tak na chleba, s ovocem a na přípravu chuťovek studené kuchyně.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář