Sýrové kapsy se špenátem a chilli
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky se solí, vody, octa a trochy oleje uhněteme těsto, které necháme 20 minut odpočinout v předehřáté nádobě. Špenát očistíme, obereme a necháme tři minuty spařit ve vroucí vodě. Můžeme místo čerstvého špenátu použít mražený listový. Housku namočíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nakrájíme rovněž na malé kostičky. Lusk chilli zbavíme jader a posekáme nadrobno. Okapaný špenát posekáme, smísíme s namočenou a vymačkanou houskou cibulí a sýrovými kostičkami, chilli papričkou, petrželí, vejci a kořením. Těsto vyválíme na sílu 3 mm a rozdělíme na čtverce asi 15 x 15 cm. Naplníme špenátovou nádivkou a dobře spojíme okraje. Povaříme asi 10 minut ve vývaru, necháme okapat a namočíme v rozpuštěném másle. Ozdobíme dozlatova osmahnutými cibulovými prstýnky.
bookmen11. 02. 2013