Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Dietní klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř, pálivá paprika a kmín. Hmota je natlačena do střívek. Konzervuje se uzením, při tomto procesu se dosahuje konečné chuti a vzhledu klobásy. Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeba u normálních párků. Také barva je výraznější než u párků, stejně jako aroma a chuť, ale zároveň světlejší než tradiční klobása. Vyrábí se především z drůbežího masa a obsahuje méně tuku. Konzumujeme ji samotnou, tepelně upravenou (vaříme ve vroucí vodě 5-10 minut), k zvýraznění chuti si na talíř přidáme kromě pečiva (nejlépe chutná s chlebem) také hořčici nebo křen. Za studena je možné nakrájet ji na kolečka a společně s kouskem sýra a pikantní papričky využít jako ingredience pro přípravu jednoduchých jednohubek. Také na grilu, jemně opečená chutná výborně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Muffiny s jarní cibulkou a klobáskou

Muffiny s jarní cibulkou a klobáskou

Smíchejte zakysanou smetanu, vajíčka a rozpuštěné máslo a do směsi všlehejte mouku prosátou s kypřicím práš...

Kroupová polévka s houbami a klobásou

Kroupová polévka s houbami a klobásou

Prebraté a umyté krúpy dáme variť do studenej vody, asi po 30 minútach pridáme posekané huby. Z masti a múk...

Domácí tortilla se salámem

Domácí tortilla se salámem

Na kostičky nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na pánvičce na oleji. Přidáme na půlměsíčky nakrájený točený...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plá...

Květáková polévka s uzeninou

Květáková polévka s uzeninou

Do vody, kterou jsme dali vařit, vložíme na růžičky rozdělaný květák, oloupané a pokrájené brambory, na kol...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dietní klobása Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře