Dietní klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř, pálivá paprika a kmín. Hmota je natlačena do střívek. Konzervuje se uzením, při tomto procesu se dosahuje konečné chuti a vzhledu klobásy. Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeba u normálních párků. Také barva je výraznější než u párků, stejně jako aroma a chuť, ale zároveň světlejší než tradiční klobása. Vyrábí se především z drůbežího masa a obsahuje méně tuku. Konzumujeme ji samotnou, tepelně upravenou (vaříme ve vroucí vodě 5-10 minut), k zvýraznění chuti si na talíř přidáme kromě pečiva (nejlépe chutná s chlebem) také hořčici nebo křen. Za studena je možné nakrájet ji na kolečka a společně s kouskem sýra a pikantní papričky využít jako ingredience pro přípravu jednoduchých jednohubek. Také na grilu, jemně opečená chutná výborně.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář