Fenykl

Další názvy

Kuchyňský fenykl, římský kopr, vlašský kopr

Použití v kuchyni

Fenykl je znám především ve francouzské a italské kuchyni. Jako koření se používá hlavně do pokmů z tučnějších ryb jako je makrela nebo losos, rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, k dušeným masům, zejména vepřovému  jehněčímu. Semena se používají  při konzervaci zelenin (červená řepa nebo okurky), při výrobě likérů aj. Jeho sladká chuť, podobná anýzu, je oblíbená pro dochucení chleba, sladkého pečiva a cukrovinek. Jemně osekané čerstvé lístky mohou svou chutí nahradit mátu v jogurtových zálivkách.

Rady

Pro výraznou chuť si dejte pozor na jeho dávkování. Fenykl vám může pomoci od trávíích obtíží, bolesti uší nebo zubů a podpořit hubnutí.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář