Fenykl
Další názvy
Kuchyňský fenykl, římský kopr, vlašský koprPoužití v kuchyni
Fenykl je znám především ve francouzské a italské kuchyni. Jako koření se používá hlavně do pokmů z tučnějších ryb jako je makrela nebo losos, rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, k dušeným masům, zejména vepřovému jehněčímu. Semena se používají při konzervaci zelenin (červená řepa nebo okurky), při výrobě likérů aj. Jeho sladká chuť, podobná anýzu, je oblíbená pro dochucení chleba, sladkého pečiva a cukrovinek. Jemně osekané čerstvé lístky mohou svou chutí nahradit mátu v jogurtových zálivkách.Rady
Pro výraznou chuť si dejte pozor na jeho dávkování. Fenykl vám může pomoci od trávíích obtíží, bolesti uší nebo zubů a podpořit hubnutí.Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.