Klobásky salsiccia s paprikovou omáčkou a polentou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové maso smícháme se lžičkou chilli papričky, utřeným stroužkem česneku, fenyklem, červeným vínem, solí a pepřem. Promícháme a necháme odležet.
Vodu přivedeme k varu, nasypeme do ní jáhly a vaříme 10 minut. Poté odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme zchladnout.
Papriky pečeme 20 minut v troubě na 200 °C, poté je dáme zapařit do sáčku, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Červené papriky rozmixujeme s polovinou chilli papričky, lžící oleje a špetkou soli, žluté papriky rozmixujeme se stroužkem česneku, lžící olivového oleje a solí.
Mleté maso rozdělíme na 12 kousků, vytvarujeme klobásy a potřeme směsí ze 4 lžic olivového oleje, poloviny chilli papričky a rozmarýnu a opečeme na pánvi nebo na grilu.
Z polenty vytvarujeme placičky, které opečeme na grilu.
Podáváme s masem a omáčkami z paprik.
Tip k receptu
Můžeme použít již hotové koupené omáčky.
sonizna26. 01. 2016