Ryba, jiný název Platýs obecný. Jedná se o největší rybu z platýsovitých. Může vážit i přes 15 kg, vyskytuje se v Severním a Baltském moři. Má obrovské hnědě zbarvené tělo, malou hlavu. Maso je velmi křehké s jemnou chutí. K dostání jsou i velikostně menší halibuti. Při koupi filet nás nesmí překvapit vyšší cena, která se odvíjí od kvality. Z masa můžeme připravovat steaky, které jen slabě kořeněné, opečené na grilu, chutnají báječně. Jako přílohu používáme ingredience s nepříliš výraznou chutí, nevynikla by pak totiž lahodná chuť masa. Plátky masa můžeme samozřejmě upravovat i podle tradičních receptů, dají se smažit, vařit nebo péct. Vynikající je halibut na slanině.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografie
Polévka z Halibuta
Halibuta pokrájame na kocky a odložíme. Hovädzie mäso pokrájané na rezančeky, 2 lyžice sójovej omáčky, nadr...

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice
Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Na pánvi na sucho osmahneme kokosovou moučku, necháme zchladnout,...


Jak na kynuté těsto
Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky
Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty
Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života
Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně klesá potřeba jídla, někdy ...
F. Konečný 27. 01. 2012, 09:19