Halibut

Ryba, jiný název Platýs obecný. Jedná se o největší rybu z platýsovitých. Může vážit i přes 15 kg, vyskytuje se v Severním a Baltském moři. Má obrovské hnědě zbarvené tělo, malou hlavu. Maso je velmi křehké s jemnou chutí. K dostání jsou i velikostně menší halibuti. Při koupi filet nás nesmí překvapit vyšší cena, která se odvíjí od kvality. Z masa můžeme připravovat steaky, které jen slabě kořeněné, opečené na grilu, chutnají báječně. Jako přílohu používáme ingredience s nepříliš výraznou chutí, nevynikla by pak totiž lahodná chuť masa. Plátky masa můžeme samozřejmě upravovat i podle tradičních receptů, dají se smažit, vařit nebo péct. Vynikající je halibut na slanině.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Výhodou mraženého halibuta je minimum obsahu vody a prakticky bez kostí. Výborný je smažený ve všech druzích těstíček, nebo " po mlynářsku" , obalený ve směsi hladké mouky a sladké papriky - příloha: bramborová kaše.

F. Konečný 27. 01. 2012, 10:19