Hermelín

Plísňový sýr, původem z Francie. Je charakteristický svým kulatým tvarem a bílou ušlechtilou plísní na povrchu. Po rozkrojení se objeví smetanová až nažloutlá barva sýra. Vyznačuje se charakteristickým aroma a chutí, kterou ocení každý labužník. Vhodný je ke konzumaci samotný, podávaný s bílým pečivem, červeným vínem, ale tepelné úpravy jako je grilování spojené s marinováním sýra, dodávají hermelínu jedinečné chuťové vlastnosti. Stejně tak nakládaný hermelín je zkrátka báječný. Je běžně k dostání v našich obchodech, skladujeme jej v lednici, kde můžeme nechat sýr ještě nějakou dobu odležet. Podobně jako jiné plísňové sýry se vyznačuje i vyšším obsahem tuku a tak by přehnaná konzumace mohla negativně působit na naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář