Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hermelín

Hermelín

Přidat na Pinterest
Plísňový sýr, původem z Francie. Je charakteristický svým kulatým tvarem a bílou ušlechtilou plísní na povrchu. Po rozkrojení se objeví smetanová až nažloutlá barva sýra. Vyznačuje se charakteristickým aroma a chutí, kterou ocení každý labužník. Vhodný je ke konzumaci samotný, podávaný s bílým pečivem, červeným vínem, ale tepelné úpravy jako je grilování spojené s marinováním sýra, dodávají hermelínu jedinečné chuťové vlastnosti. Stejně tak nakládaný hermelín je zkrátka báječný. Je běžně k dostání v našich obchodech, skladujeme jej v lednici, kde můžeme nechat sýr ještě nějakou dobu odležet. Podobně jako jiné plísňové sýry se vyznačuje i vyšším obsahem tuku a tak by přehnaná konzumace mohla negativně působit na naši hmotnost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pizza se sýrem Cottage

Pizza se sýrem Cottage

Těsto na pizzu (vlastní nebo kupované) si rozválíme a potřeme ho cottagem. Poté rozprostřeme hermelín nakrá...

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme...

Pomazánka s hermelínem

Pomazánka s hermelínem

Hermelín utřeme s omytými, oloupanými nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme n...

Mini roládička ala Plesnivec

Mini roládička ala Plesnivec

Plesnivý sýr se zeleným pepřem si rozkrojíme na 3 kolečka. Mortadellu a okurku si nastrouháme na hrubém st...

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme smě...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hermelín Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře