Plísňový sýr, původem z Francie. Je charakteristický svým kulatým tvarem a bílou ušlechtilou plísní na povrchu. Po rozkrojení se objeví smetanová až nažloutlá barva sýra. Vyznačuje se charakteristickým aroma a chutí, kterou ocení každý labužník. Vhodný je ke konzumaci samotný, podávaný s bílým pečivem, červeným vínem, ale tepelné úpravy jako je grilování spojené s marinováním sýra, dodávají hermelínu jedinečné chuťové vlastnosti. Stejně tak nakládaný hermelín je zkrátka báječný. Je běžně k dostání v našich obchodech, skladujeme jej v lednici, kde můžeme nechat sýr ještě nějakou dobu odležet. Podobně jako jiné plísňové sýry se vyznačuje i vyšším obsahem tuku a tak by přehnaná konzumace mohla negativně působit na naši hmotnost.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografiePomazánka z hermelínu
Sýr, vajíčko, cibuli a salám jemně nasekáme v mixéru nebo pomeleme. Přimícháme hořčici, kari, majonézu, oso...

Pizza se sýrem Cottage
Těsto na pizzu (vlastní nebo kupované) si rozválíme a potřeme ho cottagem. Poté rozprostřeme hermelín nakrá...

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách
Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme...

Pomazánka s hermelínem
Hermelín utřeme s omytými, oloupanými nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme n...
Mini roládička ala Plesnivec
Plesnivý sýr se zeleným pepřem si rozkrojíme na 3 kolečka. Mortadellu a okurku si nastrouháme na hrubém st...


Jak na kynuté těsto
Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky
Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty
Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života
Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně klesá potřeba jídla, někdy ...