Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část cibule si dáme stranou. Do pánve přidáme nakrájenou slaninu a česnek na plátky, chvíli orestujeme a přidáme namočené sušené houby či žampiony na plátky, které dochutíme kmínem. Poté přidáme fazolky a necháme vše společně restovat, dokud není zelenina hotová (lze podlít trochou vody). Směs osolíme a opepříme.
Během přípravy zeleniny si do rozpálené trouby dáme rozehřát zabalený hermelín (cca 10 min). Když je hermelín měkký, vytáhneme ho z trouby, na talíř dáme zeleninovou směs a vybalíme hermelín. Ten dozdobíme karamelizovanou cibulkou a můžeme podávat.
02. 11. 2015