Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hřebenatka

Hřebenatka

Přidat na Pinterest
Mušle, získává se vylovením z mořské slané vody. Nejvíce rozšířená ve Středozemním moři. Nejznámější jedlá je Hřebenatka svatojakubská.Tvar je okrouhlý s výrazným žebrováním, barva je žíhaná. Maso překvapí svou jemnou cchutí, která může připomínat chuť ořechů. Můžeme ji připravovat na mnoho různých způsobů – nejčastěji se maso vyjme, smíchá se s kořením, máslem, přidají se další přísady – to všechno se vloží zpět do lastury a zapéká se. Je ale také vhodná k různým omáčkám (zázvorová, máslová, šafránová), těstovinám, přípravě teplých salátů. Vynikající jsou hřebenatky grilované.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Plněné hřebenatky

Plněné hřebenatky

Hřebenatky vyjmeme z lastur. Oškrábeme nečistoty, odstraníme srdce, střívko a žábra. Ponecháme pouze bílou ...

Špagety s hřebenatkami

Špagety s hřebenatkami

Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Hřebenatky vydrhneme pod te...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hřebenatka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře