Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Špagety s hřebenatkami

Špagety s hřebenatkami

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
1664 kalorií 0.0g cukrů 82.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Hřebenatky vydrhneme pod tekoucí vodou a vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo otevřené. Do bujónu přidáme hřebenatky, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut na mírném plameni. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme víno, šafrán a sůl dle chuti. Špagety scedíme a vmícháme je do ochuceného vína. Hřebenatky také scedíme a ty, které se neotevřely vyhodíme. Pokládáme je na špagetovou směs.


Milena

21. 05. 2009, Recept navštíven: 3559x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
no, je to zaujímave

02. 05. 2016, 10:47

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite vyskúšam

14. 08. 2016, 16:45

Přidat komentář
tepito
Zdá se mi,že hřebenatek musí být hromada,když je tak velká selekce.

tepito 29. 01. 2010, 11:57

hOJSADLO
dobrý, jen už se celé škeble do jídla moc nedávají, ono se to i blbě jí :-) -ty ztráty při přípravě čerstvých škeblí jsou docela velké - je to tím převozem. Jediné škeble které docela snášejí dopravu od moře k nám jsou "Slávky" :-)

hOJSADLO 21. 10. 2011, 22:24

Thumb
Přeji hezký den všem, pokud máte zájem o čerstvé rybky a mořské plody, nevájte mě kontaktovat, ráda Vám pošlu naši nabídku a více informací, krásný den Andrea www.fish4u.cz misotova@fish4u.cz

Andrea M. 05. 02. 2012, 17:10

Facebook komentáře