Špagety s hřebenatkami
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1664
kalorií
0.0g
cukrů
82.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Hřebenatky vydrhneme pod tekoucí vodou a vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo otevřené. Do bujónu přidáme hřebenatky, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut na mírném plameni. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme víno, šafrán a sůl dle chuti. Špagety scedíme a vmícháme je do ochuceného vína. Hřebenatky také scedíme a ty, které se neotevřely vyhodíme. Pokládáme je na špagetovou směs.
Milena21. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.