Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Plněné hřebenatky

Plněné hřebenatky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
212 kalorií 0.0g cukrů 14.0g tuků 4.0g bílkovin

Příprava

Hřebenatky vyjmeme z lastur. Oškrábeme nečistoty, odstraníme srdce, střívko a žábra. Ponecháme pouze bílou svalnatou a oranžovou pohlavní část. Opatrně je vyjmeme z lastury. Lastury dobře omyjeme a položíme na plech. Lehce je polijeme olivovým olejem a dáme stranou. Do zapékací mísy dáme vyjmuté části hřebenatky, rozetřený česnek, najemno nakrájené cibule a čili papričky. Opepříme, zalijeme bujónem, přikryjeme víkem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a děrovanou lžící dáme hřebenatky do lastur. Do každé lastury přidáme 1 lžíci vypečené tekutiny a pokapeme citrónovou šťávou. Zvýšíme teplotu v troubě na 240 °C a dáme ještě zapéct na 3-5 minut. Hřebenatky podáváme v lasturách.

Bulb Tip k receptu

Výborně se knim hodí čerstvý tmavý chléb s máslem. Můžeme nazdobit na proužky nakrájenou červenou paprikou.


Milena

21. 05. 2009, Recept navštíven: 4271x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
netusším ako to moze chutit

08. 11. 2015, 16:53

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

10. 01. 2016, 17:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať

02. 05. 2016, 10:46

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zda sa to byt aj chutne

09. 09. 2016, 12:35

Přidat komentář

Facebook komentáře