Plněné hřebenatky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hřebenatky vyjmeme z lastur. Oškrábeme nečistoty, odstraníme srdce, střívko a žábra. Ponecháme pouze bílou svalnatou a oranžovou pohlavní část. Opatrně je vyjmeme z lastury. Lastury dobře omyjeme a položíme na plech. Lehce je polijeme olivovým olejem a dáme stranou. Do zapékací mísy dáme vyjmuté části hřebenatky, rozetřený česnek, najemno nakrájené cibule a čili papričky. Opepříme, zalijeme bujónem, přikryjeme víkem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a děrovanou lžící dáme hřebenatky do lastur. Do každé lastury přidáme 1 lžíci vypečené tekutiny a pokapeme citrónovou šťávou. Zvýšíme teplotu v troubě na 240 °C a dáme ještě zapéct na 3-5 minut. Hřebenatky podáváme v lasturách.
Tip k receptu
Výborně se knim hodí čerstvý tmavý chléb s máslem. Můžeme nazdobit na proužky nakrájenou červenou paprikou.
Milena21. 05. 2009