Chybějící obrázek

Plněné hřebenatky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

212 kalorií
0.0g cukrů
14.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Hřebenatky vyjmeme z lastur. Oškrábeme nečistoty, odstraníme srdce, střívko a žábra. Ponecháme pouze bílou svalnatou a oranžovou pohlavní část. Opatrně je vyjmeme z lastury. Lastury dobře omyjeme a položíme na plech. Lehce je polijeme olivovým olejem a dáme stranou. Do zapékací mísy dáme vyjmuté části hřebenatky, rozetřený česnek, najemno nakrájené cibule a čili papričky. Opepříme, zalijeme bujónem, přikryjeme víkem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a děrovanou lžící dáme hřebenatky do lastur. Do každé lastury přidáme 1 lžíci vypečené tekutiny a pokapeme citrónovou šťávou. Zvýšíme teplotu v troubě na 240 °C a dáme ještě zapéct na 3-5 minut. Hřebenatky podáváme v lasturách.

Tip k receptu

Výborně se knim hodí čerstvý tmavý chléb s máslem. Můžeme nazdobit na proužky nakrájenou červenou paprikou.

přidejte na:
Milena

21. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
netusším ako to moze chutit

palino 08. 11. 2015, 16:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

katka16031 10. 01. 2016, 17:23

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať

majka 02. 05. 2016, 10:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zda sa to byt aj chutne

Svetlana 09. 09. 2016, 12:35

Přidat komentář