Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jedlé kaštany

Jedlé kaštany

Přidat na Pinterest

Plody vysokého, mohutného stromu, Kaštanovníku setého. Je to jedna z nejstarších užitkových rostlin a pochází od Černého a Středozemího moře, odkud byl zavlečen do Německa a Británie. Daří se mu v teplejším podnebí, u nás ho najdete například ve vinařských oblastech jižní Moravy. Hojně se vyskytuje na Slovensku. Plody obsahují sacharidy ve formě škrobů a sacharozy, malé procento tuků, bílkovin a velké množství vitaminů skupiny B, vitamin E, C, třísloviny, také fosfor, hořčík, draslík, vápník a železo. Konzumace jedlých kaštanů vám může pomoci proti depresím, posílit žaludek, nervy mozek a žíly. V kuchyni je využijete k přípravě pyré nebo náplní do dortů a jiných moučníků, do speciálních omáček, polévek či k masu. Chutnají i samotné, ještě teplé a osolené. Kaštany s konzumují jen tepelně upravené. Plody musíte naříznout do křížku a poté povařit nebo upéct v troubě a ještě horké oloupat. K dostání jsou v podzimním období a koupit si můžete i již hotové pyré nebo náplň. V našich obchodech bohužel jen zřídka.

zdroj obrázku: ireceptar.cz

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté d...

Husa s jedlými kaštany

Husa s jedlými kaštany

Husu osolíme a pokmínujeme ze všech stran. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na menší kostky. Vložíme ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jedlé kaštany Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře