Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kabanos

Kabanos

Přidat na Pinterest
Masný výrobek. Původem z východní Evropy. Vyrábí se z vepřového masa. Má výraznou chuť i aroma, to všechno je podtrženo procesem uzení, kdy kabanos získává i svůj charakteristický vzhled. Jedná se o velmi dlouhou, ale tenkou uzeninu. Při výrobním procesu se často přidává pouze pepř, takže chuť je výrazná, pikantní. Kabanos je oblíbený i pro svou dlouhou dobu trvanlivosti. Můžeme jej konzumovat tepelně opracovaný, chuť podtrhneme hořčicí a pečivem nebo za studena nakrájený na kolečka či kostičky. Připravujeme z něj saláty, vynikající variantou je osmahnutí nakrájených nudliček na oleji.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Šunka chudých

Šunka chudých

Bůček umeleme. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme spolu s kabanosem na kostičky a přidáme k bůčku. Osol...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody n...

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může b...

Vuřt guláš

Vuřt guláš

Na sádle osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme kolečka salámu, osmahneme, zasypeme sladkou i pálivou pa...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kabanos Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře