Kaštany

Kaštany

Plod kaštanovníku jedlého. Původem z jižní Evropy a Asie. Kulaté, hnědé, lesklé plody jsou uloženy v zeleném pichlavém obalu. Z toho se musí vyjmout a poté se dají dál zpracovávat. Obsahuje látky, které mají příznivý účinek na kvalitu našich vlasů, podporují elasticitu a zdravý vzhled pokožky. Pozitivní vliv je také prokázán při působení na nervovou soustavu. Využívá se k prevenci některých onemocnění, jako jsou potíže se srdcem, dechem nebo při problémech s krvetvorbou. Ovlivňují také naši paměť a celkově dobře působí na náš organismus. Obsahují kalcium, fosfor, železo, vitamíny A, B a C. Můžeme z nich připravovat jedlé krémy a pasty, kaštanové pyré, vynikající je spojení s jogurtem nebo měkkým sýrem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.