Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kaštany

Kaštany

Přidat na Pinterest
Plod kaštanovníku jedlého. Původem z jižní Evropy a Asie. Kulaté, hnědé, lesklé plody jsou uloženy v zeleném pichlavém obalu. Z toho se musí vyjmout a poté se dají dál zpracovávat. Obsahuje látky, které mají příznivý účinek na kvalitu našich vlasů, podporují elasticitu a zdravý vzhled pokožky. Pozitivní vliv je také prokázán při působení na nervovou soustavu. Využívá se k prevenci některých onemocnění, jako jsou potíže se srdcem, dechem nebo při problémech s krvetvorbou. Ovlivňují také naši paměť a celkově dobře působí na náš organismus. Obsahují kalcium, fosfor, železo, vitamíny A, B a C. Můžeme z nich připravovat jedlé krémy a pasty, kaštanové pyré, vynikající je spojení s jogurtem nebo měkkým sýrem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kaštanový pudink

Kaštanový pudink

V miske ušľaháme maslo, pridáme žĺtky, uvarené a postrúhané gaštany, cukor, olúpané a nadrobno posekané man...

Kaštanový krém

Kaštanový krém

V smotane rozmiešame rum, cukor, uvarené, očistene a prepasirované gaštany a uvarime na hustú kašu. Z bielk...

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Mléko s cukrem povaříme na pánvi. Dovnitř přidáme přes síto prolisované kaštany a oloupané nasekané mandle....

Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připra...

Polévka z jedlých kaštanů

Polévka z jedlých kaštanů

Kaštany zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut. Poté je oloupeme, zalijeme 0,5 dcl vývaru a dusíme cca hodinu...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kaštany Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře