Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Božíhodová krůta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 3h 0min
Celkový čas: 4h 0min , porce

2472 kalorií, 1.0g cukrů, 194.0g tuků, 80.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý sníh z bílků. Rozsekáme si kaštany a vše promícháme. Nádivkou plníme krůtu a zašijeme hrubou nití nebo zašpendlíme jehlicemi. Zbytek nádivky můžeme volně péci s krůtou. Na krůtu poté rozložíme plátky anglické slaniny, aby se charakteristická chuť dostala dovnitř krůty (raději si nařežeme silnější proužky). Pro šikovnější ruce bych radila krůtu slaninkou prošpikovat. Pečeme přikryté víkem nebo alobalem a poslední hodinku alobal sejmeme a pečeme dokřupava.

Bulb Tip k receptu

Jedlé kaštany můžeme zaměnit za 100 g nasekaných mandlí.

mariana.dvorska

15. 03. 2010, Recept navštíven: 2546x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připra...

Zobrazit všechny podobné recepty k Božíhodová krůta Link-arrow
Thumb

Recept na bramborovou kaši

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, př...


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře