Božíhodová krůta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2472 kalorií
1.0g cukrů
194.0g tuků
80.0g bílkovin


Příprava

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý sníh z bílků. Rozsekáme si kaštany a vše promícháme. Nádivkou plníme krůtu a zašijeme hrubou nití nebo zašpendlíme jehlicemi. Zbytek nádivky můžeme volně péci s krůtou. Na krůtu poté rozložíme plátky anglické slaniny, aby se charakteristická chuť dostala dovnitř krůty (raději si nařežeme silnější proužky). Pro šikovnější ruce bych radila krůtu slaninkou prošpikovat. Pečeme přikryté víkem nebo alobalem a poslední hodinku alobal sejmeme a pečeme dokřupava.

Tip k receptu

Jedlé kaštany můžeme zaměnit za 100 g nasekaných mandlí.

přidejte na:
mariana.dvorska

15. 03. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborný recept

majka 22. 09. 2017, 10:23

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá špecialitka

katka16031 15. 06. 2018, 20:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí perfektne

palino 11. 10. 2018, 19:40

Přidat komentář