Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Božíhodová krůta

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 4h 0min
Nutriční hodnoty
2472 kalorií 1.0g cukrů 194.0g tuků 80.0g bílkovin

Příprava

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý sníh z bílků. Rozsekáme si kaštany a vše promícháme. Nádivkou plníme krůtu a zašijeme hrubou nití nebo zašpendlíme jehlicemi. Zbytek nádivky můžeme volně péci s krůtou. Na krůtu poté rozložíme plátky anglické slaniny, aby se charakteristická chuť dostala dovnitř krůty (raději si nařežeme silnější proužky). Pro šikovnější ruce bych radila krůtu slaninkou prošpikovat. Pečeme přikryté víkem nebo alobalem a poslední hodinku alobal sejmeme a pečeme dokřupava.

Bulb Tip k receptu

Jedlé kaštany můžeme zaměnit za 100 g nasekaných mandlí.


Přidat na Pinterest
mariana.dvorska

15. 03. 2010, Recept navštíven: 2711x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře