Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krůta

Krůta

Přidat na Pinterest
Drůbež, která se řadí mezi hrabavé. Je běžně k dostání chlazená nebo mražená. Má bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Maso má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Má vyšší hodnoty v obsahu tuku než třeba kuřecí maso. Vyznačuje se svou křehkostí, jemnou chutí, ale zároveň také šťavnatostí. Toto maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. Krůtu můžeme dusit, vařit i péct. U přípravy pečeného pokrmu si ale musíme dát pozor na krůtu v celku. Snadno se nám totiž může stát, že maso bude přesušené nebo syrové. Opravdovou lahůdkou jsou krůtí stehna a prsa, ale i ostatní části chutnají výtečně (vynikající je krůtí krk).

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Krůtí játra s uzeným masem

Krůtí játra s uzeným masem

Játra a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a uzené maso na menší kousky. Oloupanou a na drobno nakráje...

Krůta na majoránce

Krůta na majoránce

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme más...

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme...

Pikantní řízky s ovocem

Pikantní řízky s ovocem

Řízečky naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na každý řízek položíme čtvrtinu banánu a čtvrtin...

Čokoládová krůta

Čokoládová krůta

Krůtí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm zprudka z jedné strany ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Krůta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře